Зазвичай ризики, пов’язані з вітамінами, виникають тоді, коли людина вживає надмірні дози одноразово або щоденно тривалий час. Особливо часто це стається під час приймання таблеток в якості замінників здорового харчування. Так, останні дослідження показали, що один з найпопулярніших вітамінів може збільшити ризик геморагічного інсульту. Про який саме йдеться — читайте в матеріалі ТСН.ua, передають Патріоти України.
Як передає Express, Маркус Шюркс (науковий співробітник бостонського Центру жіночого здоров’я імені Брігама) зі своєю командою провів дослідження, які показали досить цікаві результати. При постійному вживанні добавок, в складі яких є вітамін Е, на 22% збільшується ризик крововиливу у мозок (геморагічного інсульту).
У дослідженні взяли участь 118 тисяч людей. Протягом 12 років половина з них щоденно приймала добавки з вітаміном Е, а інша половина — плацебо. За цей час серед учасників було зареєстровано 223 геморагічні інсульти. І всі вони — у тієї половини, яка вживала вітаміни.
Раніше були проведені інші дослідження, які показали, що щоденне приймання 400 мг вітаміну Е (протягом 7 і більше років) призводить до збільшення ризику раку передміхурової залози у чоловіків на 17%.
В в журналі Nature Medicine група японських вчених опублікувала дослідження, яке проводилося на тваринах. Його результати свідчать, що надлишок вітаміну Е викликає (принаймні у тварин) атрофію кісткової тканини. Такеда Шу з токійського університету Кейо, який був керівником даного проєкту, вважає: “Вітамін Е стимулює утворення остеокластів — надзвичайно великих багатоядерних клітин, які руйнують кісткову тканину”.
Медичні експерти наголошують, що достатню кількість вітаміну Е людина може отримати при правильному харчуванні. Обов’язково додавайте до свого щоденного раціону збалансовану та різноманітну їжу, зокрема: насіння пшениці та горіхів, а також рослинні олії (оливкову, соняшнику, рапсову, кукурудзяну або соєву), атлантичний лосось, авокадо, ківі, манго, червоний солодкий перець.
Вітаміни та мікроелементи, які щодня споживаються з їжею, мають значний вплив на здоров'я. Серед них особливе місце займають калій, вітаміни B, C і D., передають Патріоти України. За даними дослідження, регулярне вживання продуктів, багатих калієм, сут...
4 грудня, за новим церковним календарем (17 грудня за старим) Церква вшановує пам'ять великомучениці Варвари Іліопольської. Ця свята вважається захисницею від раптової і насильницької смерті, а також заступницею всіх жінок, передають Патріоти України. ...