Морозиво - одне із найпопулярніших та улюблених ласощів у весняно-літньому сезоні. Не всі види десерту однаково корисні - від деяких краще відмовитись. Названо найшкідливіше морозиво, яке небажано вживати, передають Патріоти України.
Експерт із харчування Наталія Мазурик повідомила, як правильно вибирати морозиво, і яке потрібно виключити із раціону харчування. Головне – ознайомитись зі складом, вказаним на етикетці.
Найкраще морозиво – те, що виготовлене із натуральної сировини за стандартом ДСТУ 4733. Таке маркування вказує на те, що у складі десерту – виключно молочні інгредієнти. Принаймні вони повинні бути вказані у переліку компонентів на першому місці.
До складу якісного морозива має входити незбиране молоко. Якщо вказано відновлене – його приготували з порошку, і користі в такому продукті небагато.
Також важливою є калорійність десерту. У стрічці вуглеводів названо кількість цукру, а жирах часто вказуються трансфжири, які шкодять здоров'ю.
Небажано купувати та вживати в їжу морозиво, виготовлене за стандартом ДСТУ 4735. У ньому молочні жири замінюються на рослинні. Іншими словами, в такому виробі є кокосове і пальмове молоко. Таке морозиво має рідку структуру і менш насичений смак, воно тане швидше, ніж молочне, та має низьку харчову цінність.
Маркування ДСТУ 4734 означає, що до складу входить фруктово-ягідна сировина. Це фруктовий лід чи плодово-ягідне морозиво.
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...
Деякі продукти з поганою репутацією насправді можуть мати дивовижні переваги для здоров'я серця і бути частиною корисної дієти, якщо вживати їх у помірних кількостях і готувати здоровими способами. Про це пише eatingwell.com, передають Патріоти Україн...