Бережіться! Названо підступний знак, який може вказувати на серцевий напад у майбутньому

Турбота про серце є невід'ємною частиною загального благополуччя. Важливо вести спосіб життя, наповнений фітнесом і правильним, здоровим харчуванням. Також важливо підтримувати гармонію зі своїм тілом.

Звичайно, існують певні генетичні ризики, які можуть попередити вас про потенційні хронічні проблеми зі здоров'ям, але є кілька ознак, про які слід пам'ятати. Цей поганий показник пов'язаний з високим кров'яним тиском, наголошує видання eatthis.com.

Високий кров'яний тиск

За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань (CDC), у 2019 році понад 500 000 людей в країні померли внаслідок високого кров'яного тиску (також відомого як гіпертонія). Ви повинні знати про ознаки гіпертонії, оскільки вона може призвести до інсульту або серцевих захворювань, які є основними причинами смерті.

Люди з найвищим рівнем кров'яного тиску мали більше шансів отримати серйозний серцево-судинний напад у майбутньому

Це нормально, що ваш кров'яний тиск підвищується і знижується протягом дня, і нормальний показник кров'яного тиску не повинен перевищувати 120/80 мм рт.ст. Якщо ваші показники вищі за ці цифри, ваш кров'яний тиск вважається вищим за норму, і у вас є так звана гіпертонія.

Дослідники з Університету Падуї проаналізували дослідження 1207 людей у віці від 18 до 45 років, які мали неліковану гіпертонію 1 стадії. Всі учасники вважалися такими, що мають низький ризик серцево-судинних проблем і не приймали ліків від гіпертонії.

Протягом 17 років після початкового дослідження було виявлено, що люди пережили загалом 105 серйозних серцево-судинних епізодів. Події включали біль у грудях, інсульти та серцеві напади. Учасники, які мали найвищий рівень артеріального тиску, мали вдвічі більше шансів на серйозні серцево-судинні напади, ніж їхні однолітки, навіть якщо вони не були спочатку віднесені до групи високого ризику.

Дослідники виявили, що коли деякі люди встають, рівень артеріального тиску підвищується

Дослідження показало, що це незвичайне підвищення артеріального тиску під час стояння викликає занепокоєння та викликає тривогу. Підвищення артеріального тиску під час вставання може вказувати на медичний ризик у майбутньому, включаючи інсульт, серцевий напад і біль у грудях.

"Висновки свідчать про те, що артеріальний тиск слід вимірювати під час стояння, щоб пристосувати лікування пацієнтів з високим кров’яним тиском", – говорить Паоло Палатіні, доктор медичних наук, провідного автора дослідження та професор внутрішньої медицини Університету Падуї в Італії.

Палатіні пояснює, що медичні працівники зазвичай не вимірюють артеріальний тиск пацієнта у вертикальному положенні, але результати дослідження показують, що стояти може бути гарною ідеєю.

Це одні з найкращих способів уникнути високого кров'яного тиску

Ведіть здоровий спосіб життя, включивши фізичну активність у свій розпорядок дня. Крім того, зробіть здоровий вибір, коли справа стосується їжі. Додайте багато овочів, фруктів, клітковини, білків і продуктів, які переповнені калієм, і скоротіть споживання насичених жирів і солі. Найважливіше – завжди бути в курсі будь-яких ознак свого тіла. І в будь-якому випадку встаньте, коли вам перевіряють тиск.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.