Бережіться! Небезпечний сир в українських торговельних мережах терміново вилучають із продажу

В Україні потрапив у торговельну мережу сир, який може бути вкрай небезпечним для здоров'я. У продукті виявлено невідповідність нормативам за мікробіологічними показниками. Зараз небезпечний продукт вилучають з усіх торгових точок, де він міг опинитися, передають Патріоти України.

Про небезпечний сир повідомила прес-служба ГУ Держспоживслужби в Харківській області. Йдеться про сир 9% жирності, розфасований у 400-грамову упаковку від ТМ "Український". Він розфасований на Богодухівському молокозаводі. Номер партії небезпечної продукції – 12, а дата розфасовки – 12 жовтня 2021 року.

Що у сирі не так?

У сирі встановлено невідповідність за мікробіологічними показниками вмісту дріжджів. Цю невідповідність було виявлено акредитованою лабораторією Держпродспоживслужби України.

"Вказана продукція не відповідає законодавству про харчові продукти, має бути вилучена з обігу в місцях реалізації та повернена виробнику. У разі виявлення зазначеного харчового продукту необхідно повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області", - йдеться в інформації від Держспоживслужби.

На жаль, випадок із сиром – далеко не поодинокий для України. У Мережі чи не щодня з'являється інформація про небезпечні компоненти, виявлені в продуктах як імпортного, так і вітчизняного виробництва. Виною всьому - відсутність всеосяжного та системного контролю за якістю продукції, а також підміна колись жорстких державних стандартів різними сумнівними нормативами із розмитими вимогами та цифрами.

А ви це знали? Що буде з картоплею, якщо перед смаженням замочити її у воді

неділя, 28 квітень 2024, 12:12

Картопля є найпопулярнішим овочем у кулінарії. Стільки чудових страв з неї можна приготувати, передають Патріоти України. Фрі, по-селянські, пюре, запечена зі спеціями чи у соусі – є безліч варіантів рецептів. Смажена картопля займає позиції лідера. З ...

Чому курка виходить сухою: Три помилки господинь, які не можна допускати

неділя, 28 квітень 2024, 11:08

Багато господарок не дкуже часто балують домашніх запеченою цілою куркою тільки тому, що м’ясо виходить сухим. Сухе м’ясо важко назвати смачним, хоча виглядати запечена курка може дуже апетитно, передають Патріоти України. Куряче м’ясо, незважаючи на п...