
Хвороби серця залишаються одними з найпоширеніших і найнебезпечніших. Медики кажуть, що важливо знижувати ризики, контролюючи харчування, вагу, рівень фізичної активності, відмову від паління та алкоголю, передають Патріоти України.
Але є й чинники, на які вплинути не можна - наприклад, вік. Тому так важливо керувати тим, що у ваших силах, зазначає кардіолог Чен-Хан Чен із Каліфорнії.
Одним із головних факторів ризику є харчування. Кардіологи сходяться на думці, що після 50 років варто обмежити в раціоні червоне м'ясо. "Стейк містить багато насичених жирів і підвищує рівень холестерину", - пояснює доктор Супріті Бехурія. Як повідомляє видання Parade, підвищений рівень "поганого" холестерину сприяє утворенню бляшок у судинах і збільшує ризик інфаркту та інсульту.
"Стейк може посилювати запалення в організмі, що також підвищує ризик серцевих захворювань і діабету 2 типу", говорить доктор Чен. Крім того, жирні шматки м'яса збільшують ймовірність набору ваги, що знову підвищує навантаження на серце. Доктор Бехурія зазначає, що з віком частіше зустрічаються такі патології, як ішемічна хвороба серця, гіпертонія, серцева недостатність, фібриляція передсердь, інфаркт міокарда.
Психологічні тести, що визначають особистість, є потужним інструментом для самопізнання, допомагаючи краще зрозуміти власні внутрішні мотиви та поведінкові патерни. Вони корисні, оскільки можуть розкрити приховані риси характеру, про які ми самі не зав...
Багато людей починає свій ранок з чашки запашної кави. Адже відомо, що кава дає відчуття бадьорості, енергії, гарного самопочуття. Але лікарі попереджають про те, що вранці організм людини сам різко підвищує рівень кортизолу - гормону пильності, переда...