Бережіться! Після 50 років цей продукт підвищує ризик інфаркту та інсульту

Хвороби серця залишаються одними з найпоширеніших і найнебезпечніших. Медики кажуть, що важливо знижувати ризики, контролюючи харчування, вагу, рівень фізичної активності, відмову від паління та алкоголю, передають Патріоти України.

Але є й чинники, на які вплинути не можна - наприклад, вік. Тому так важливо керувати тим, що у ваших силах, зазначає кардіолог Чен-Хан Чен із Каліфорнії.

Одним із головних факторів ризику є харчування. Кардіологи сходяться на думці, що після 50 років варто обмежити в раціоні червоне м'ясо. "Стейк містить багато насичених жирів і підвищує рівень холестерину", - пояснює доктор Супріті Бехурія. Як повідомляє видання Parade, підвищений рівень "поганого" холестерину сприяє утворенню бляшок у судинах і збільшує ризик інфаркту та інсульту.

"Стейк може посилювати запалення в організмі, що також підвищує ризик серцевих захворювань і діабету 2 типу", говорить доктор Чен. Крім того, жирні шматки м'яса збільшують ймовірність набору ваги, що знову підвищує навантаження на серце. Доктор Бехурія зазначає, що з віком частіше зустрічаються такі патології, як ішемічна хвороба серця, гіпертонія, серцева недостатність, фібриляція передсердь, інфаркт міокарда.

Психологічний тест: Яку тварину побачили першою - це розкриє ваші приховані риси

вівторок, 28 жовтень 2025, 17:50

Психологічні тести, що визначають особистість, є потужним інструментом для самопізнання, допомагаючи краще зрозуміти власні внутрішні мотиви та поведінкові патерни. Вони корисні, оскільки можуть розкрити приховані риси характеру, про які ми самі не зав...

А ви це знали? Чому лікарі не рекомендують вживати каву рано вранці та ввечері

вівторок, 28 жовтень 2025, 17:25

Багато людей починає свій ранок з чашки запашної кави. Адже відомо, що кава дає відчуття бадьорості, енергії, гарного самопочуття. Але лікарі попереджають про те, що вранці організм людини сам різко підвищує рівень кортизолу - гормону пильності, переда...