Бережіться! ТОП-15 популярних кімнатних рослин, які приносять нещастя і самотність

Із кімнатними рослинами пов’язано чимало забобонів та народних прикмет: одні нібито приносять в дім злагоду та гроші, інші ж прирікають своїх власників на довічну самотність та невдачу, передають Патріоти України.

Ми не радимо сприймати цю підбірку занадто серйозно, і не поспішайте викидати свої улюблені квіти лише тому, що хтось сказав вам, що вони приносять у дім нещастя. Деякі з цих рослин взагалі перебувають в обох списках, як-от фіалки чи гібіскус, або ж мають протилежні забобони в різних культурах. При виборі зелених домашніх улюбленців орієнтуйтеся першочергово на власні смаки та відчуття.

Плющ

У Давній Греції та Римі плющ був символом відданості та одним із найбільш поширених талісманів для молодих дівчат, адже символізував успішне заміжжя та збереження молодості й краси. У східних культурах вважається, що він збільшує життєву енергію власника.

Натомість на пострадянських просторах вірять, що плющ приносить в дім нещастя, викликає в сім’ях розлад і сварки, забирає з дому здоров’я. Водночас з наукової точки зору плющ звичайний добре абсорбує токсичні гази, а також усуває з повітря алергени. Також плющ – ворог цвілі, тому може бути порятунком у вологих приміщеннях.

Фікус

До Другої світової війни фікус вважався одним із символів благополуччя. Проте опісля серед людей почало поширюватися повір’я, що чоловіки вижили на війні в тих родинах, у яких не було фікусів, тож його прозвали «рослиною вдів». Але насправді фікус – чудовий фільтр проти алергенів, пилу, багатьох речовин, що забруднюють повітря. Активно поглинає шкідливі гази, особливо ефективно очищає повітря від ацетону, бензолу і трихлоретилену.

Монстера

У Китаї вірять, що монстера продовжує життя, проте в західній культурі вважається, що це одна з найбільш небезпечних рослин-вампірів. Вона нібито витягує енергію з людей, від чого вони стають млявими та апатичними, а людей з хворим серцем чи легенями вона взагалі може «задушити».

Папорот

Ще один енергетичний вампір, що нібито позбавляє людину не тільки енергії, але й здоров’я та радості, приносить в дім нещастя. Тим не менше, в деяких краях, навпаки, вірять, що папороть оберігає родину від зла, вроків та нечисті, а якщо рослина несподівано засохла – значить, вона взяла на себе порчу, скеровану проти її власника.Зантедескія (калла)

Калли – красиві та крихкі квіти, однак є повір’я, що вони приносять в будинок печаль і негатив.

Циперус

Циперус має сильне біополе, і часто можна зустріти думку, що це лікувальна рослина, яка дає позитивну енергію. Але існує і діаметрально протилежна думка, що циперус – рослина-вампір, через що його не рекомендують ставити у спальні.

Дифенбахія

Сік цієї рослини містить токсичні речовини, які можуть викликати отруєння при попаданні в людський організм. Крім того, забобони стверджують, що дифенбахія здатна забрати всі сили в людей, які живуть в домі.

Фіалка

Поширене повір’я, що дівчина, яка має фіалку, ніколи не вийде заміж по любові, а тільки за розрахунком. Крім того, у власниць цієї квітки можуть з’явитися хвороби репродуктивних органів. У той же час фіалку часом називають квіткою миру. Це одна з найпопулярніших кімнатних рослин: у світі налічується кілька тисяч видів гібридних фіалок з квітками різних кольорів та форм.

Квітками, які сприяють жіночій самотності та чоловічій зраді, також називають гібіскус, сциндапсус, сансев’єрію, герань, хойю, циссус та традесканцію. Водночас гібіскус часом називають індикатором щастя і благополуччя в домі, а його цвітіння нібито віщує швидкі весілля, народження дітей, покращення стосунків. А сансев’єрія виділяє фітонциди та дезінфікує повітря. Це одна з найкращих кімнатних рослин для поглинання токсинів, що потрапляють у повітря, включаючи формальдегід, оксид азоту, бензол, ксилол та трихлоретилен.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...