Бережіться! ТОП-3 невідворотні наслідки від надмірного вживання солі

Попри сформовану думку, сама по собі сіль, а точніше хлорид натрію, не становить небезпеки для організму, а, навпаки, грає важливу роль у його роботі.

Без солі неможливий нормальний баланс рідини в організмі, до того ж вона регулює кров’яний тиск та багато інших життєво важливих процесів. Проте надмірне споживання солі так само шкідливе, як і її дефіцит, і може призвести до невідворотних наслідків для здоров’я. Якими саме – визначила редакція видання Baazar.

Нестача кальцію

Сіль вимиває з організму кальцій, тому її надмірне вживання може призвести до проблем з кістково-суглобовою системою та зубами, позначитися на стані шкіри, послабити імунітет і навіть викликати безсоння. Дефіцит кальцію в організмі позначається на загальному стані здоров’я і може призвести до систематичної нестачі сил і навіть стати причиною депресії.

Утворення каменів у нирках

Надлишок солі в організмі – один із ключових факторів утворення каменів у нирках. При виведенні з організму сіль разом із кальцієм затримується у нирках і за недостатнього вживання рідини збільшує ризик розвитку сечокам’яної хвороби.

Схильність до набряків та зайва вага

Сіль, як відомо, має властивість утримувати рідину, яка накопичується в тканинах організму, провокуючи виникнення набряків та здуття живота. Крім того, сіль уповільнює процес кровообігу та перешкоджає розщепленню жирових клітин, що поступово може призвести до надмірної ваги.

А ви це знали? Чи може боліти голова від кондиціонера і як цього уникнути

п’ятниця, 28 червень 2024, 18:53

Кондиціонер - справжній порятунок у літню спеку. Він дарує прохолоду, створюючи комфортний мікроклімат у приміщенні. Однак, як і будь-який інший пристрій, він має свої недоліки. Одним із них є головний біль, на який часто скаржаться люди, що використов...

А ви це знали? Навіщо під час приготування фаршу кулінари додають соду

п’ятниця, 28 червень 2024, 18:12

передають Патріоти України. Фарш використовується для приготування різних смачних страв, . На його основі готують котлети, пельмені, фаршировані перці, голубці та інші традиційні страви. Найчастіше кулінари рекомендують самостійно готувати фарш із м’яс...