Бережіться! Ці продукти не можна їсти в сирому вигляді, отруєння уникнути дуже складно

Деякі продукти в сирому вигляді більш корисні, ніж після обробки. Однак є такі, які в сирому вигляді їсти категорично не варто. Це може спровокувати отруєння. Дієтологи назвали продукти, які в сирому вигляді дуже небезпечні для здоров'я. Про це повідомляє видання Profilе, передають Патріоти України.

Яйце

Погана новина для любителів сирих яєць – в них може міститися сальмонела, яка призводить до сильних харчових отруєнь і інтоксикації всього організму. Яйця вважаються продуктами підвищеного ризику, особливо влітку - в спеку мікроби розмножуються дуже швидко. Небезпечні також страви, де використовується сирий білок. Наприклад, домашній майонез.

Куряче м'ясо

Як і в яйцях, в курячому м'ясі може бути сальмонела, а також бактерії Campylobacter. Куряче м'ясо повинно пройти обробку не менше 2 хвилин при температурі в 70 градусів.

Сире тісто і борошно

Вживання сирого тіста може викликати діарею і шлункові спазми. Мікроби можуть перебувати в борошні та для того, щоб вони загинули, потрібна термічна обробка.

Баклажан

У цих овочах міститься речовина соланін - слабкий нервовий токсин. У невеликих дозах він шкоди організму не принесе, а ось у великій кількості може викликати головний біль, кишкові розлади, нудоту і блювоту. Фахівці не рекомендують вживати баклажани в сирому вигляді.

Зелена квасоля

У такій квасолі є отруйна білкова сполука - фазин. Вона викликає нудоту, діарею, головний біль, блювоту і діарею. Велика кількість сирої зеленої квасолі може привести до сильного отруєння і навіть смерті. Таку квасолю потрібно відварити не менше 10 разів, щоб знищити цей білок. А воду після квасолі потрібно виливати.

Ревінь

Не варто їсти ревінь в сирому вигляді, так в ньому міститься багато щавлевої кислоти. Вона викликає неприємний присмак у роті та подразнює шлунково-кишковий тракт. А ось в готовому вигляді в ревені міститься мало кислоти.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...