Деякі продукти в сирому вигляді більш корисні, ніж після обробки. Однак є такі, які в сирому вигляді їсти категорично не варто. Це може спровокувати отруєння. Дієтологи назвали продукти, які в сирому вигляді дуже небезпечні для здоров'я. Про це повідомляє видання Profilе, передають Патріоти України.
Погана новина для любителів сирих яєць – в них може міститися сальмонела, яка призводить до сильних харчових отруєнь і інтоксикації всього організму. Яйця вважаються продуктами підвищеного ризику, особливо влітку - в спеку мікроби розмножуються дуже швидко. Небезпечні також страви, де використовується сирий білок. Наприклад, домашній майонез.
Як і в яйцях, в курячому м'ясі може бути сальмонела, а також бактерії Campylobacter. Куряче м'ясо повинно пройти обробку не менше 2 хвилин при температурі в 70 градусів.
Вживання сирого тіста може викликати діарею і шлункові спазми. Мікроби можуть перебувати в борошні та для того, щоб вони загинули, потрібна термічна обробка.
У цих овочах міститься речовина соланін - слабкий нервовий токсин. У невеликих дозах він шкоди організму не принесе, а ось у великій кількості може викликати головний біль, кишкові розлади, нудоту і блювоту. Фахівці не рекомендують вживати баклажани в сирому вигляді.
У такій квасолі є отруйна білкова сполука - фазин. Вона викликає нудоту, діарею, головний біль, блювоту і діарею. Велика кількість сирої зеленої квасолі може привести до сильного отруєння і навіть смерті. Таку квасолю потрібно відварити не менше 10 разів, щоб знищити цей білок. А воду після квасолі потрібно виливати.
Не варто їсти ревінь в сирому вигляді, так в ньому міститься багато щавлевої кислоти. Вона викликає неприємний присмак у роті та подразнює шлунково-кишковий тракт. А ось в готовому вигляді в ревені міститься мало кислоти.
Буває, що після прання улюблені джинси сідають і вже не сидять так, як вам би того хотілося. Не варто поспішати до ательє чи витрачати кошти на нову річ. Існують способи розтягнути джинси в ширину та довжину. Як це зробити - читайте в матеріалі ТСН.ua,...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...