В Україні зафіксували випадок ботулізму через вживання рибних консервів, передають Патріоти України з посиланням на публікацію в Facebook Головного управління Держпродспоживслужби у Києві.
Які консерви викликали ботулізм
Зазначається, що у мешканця Фастівського району Київської області виявили ботулізм. Лікарі повязують інфекцію з вживанням рибної консерви "Тунець у власному соку". Потерпілий сказав, що консерви купив в одній з торговельних мереж столиці.
З 19 січня Головним управлінням розпочато позаплановий захід державного нагляду (контролю) операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції з відбором зразків для лабораторного дослідження.
Цей харчовий продукт знято з реалізації до отримання результатів лабораторних досліджень. Вжито усіх заходів щодо безпеки та унеможливлення загрози для здоров`я споживачів зазначеної харчової продукції.
Який саме бренд виробляв консерви - поки не повідомляють.
Чим небезпечний ботулізм
Зараження людини ботулізмом відбувається при вживанні продуктів тваринного і рослинного походження, забруднених клостридіями фруктів і овочів; неправильно консервованих продуктів; через ковбаси, шинку, копчену рибу.
У останні роки у виникненні ботулізму не останню роль відіграють консервовані в домашніх умовах гриби. Симптоми ботулізму можуть спостерігатись від кількох годин до кількох днів після впливу бактерій, які є збудниками ботулізму, або їх токсинів.
Спочатку відмічаються такі клінічні прояви, як нудота, блювота, шлункові спазми, судоми діарея або закреп. В подальшому виникає параліч, який поширюється по тілу від голови до ніг.
Антипригарні сковорідки стали незамінними помічниками на кухні завдяки своїй здатності запобігати пригоранню їжі та легкому очищенню. Проте не всі продукти підходять для приготування на такому посуді. Неправильне використання може не лише зіпсувати пок...
У спеку найкраще охолоджують не просто холодні напої, а ті, які допомагають організму ефективно регулювати температуру й утримувати водно-сольовий баланс. Ось список найкращих, передають Патріоти України. Температура напою має бути помірно холодною (не...