Беріть на замітку: Хитрощі для холодильника - як прибрати запах, конденсат і продовжити життя зелені

У холодильнику стоїть багато продуктів, і з часом запахи змішуються. Крім того, частенько на стінках утворюється конденсат, в результаті чого псуються овочі, фрукти і зелень. Щоб всього цього уникнути, ознайомтеся з деякими корисними і робочими лайфхаками, для яких потрібні тільки підручні матеріали, передають Патріоти України.

Щоб видалити запах в холодильнику, регулярно протирайте полки, якщо на них щось пролилося. Якщо запах вже з'явився, то під час миття полиць додайте трохи оцту і води на губку — це видалить запах. Якщо запах стоїть в холодильнику давно, насипте пару столових ложок соди в невелику баночку + додайте 0,5 ч.л. меленої кави або кориці. У тандемі вони працюють просто приголомшливо: повністю видаляють всі неприємні запахи, ніби їх і не було!

Точно так само працюють і чайні пакетики. Використовуйте пакетик за призначенням (випийте чай), потім висушіть і розкладіть в затишних куточках в холодильнику. Всього 3-4 пакетиків буде досить на великий холодильник. Чайні пакетики, як і банку з содою, слід міняти кожні 2 тижні.

Ще одним відмінним засобом, що видаляє запах, є лимон. Для цього просто відріжте половинку лимона, покладіть її зрізом вниз в піалу і не закривайте плівкою. Цього буде достатньо — лимон спрацює якнайкраще.

Щоб уникнути утворення конденсату в холодильнику, просто поставте на одну з полиць рулон з туалетним папером. Папір відмінно вбирає вологу з повітря і не дасть конденсату утворюватися на стінках. До речі, замість туалетного паперу в висуваються ящики з овочами можна покласти звичайну кухонну губку — вона теж вбирає вологу. Періодично губку потрібно мити. Якщо ви зберігаєте зелень і салат в пластикових пакетах, то довго вона не простоїть. Покладіть шматочок туалетного паперу всередину пакета і міняйте кожен день. Папір буде вбирати зайву вологу, і зелень буде зберігатися набагато довше.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...