Без бруду та сірого кольору: Простий спосіб повернути білизну шкарпеткам

Чисті та білосніжні шкарпетки - невід'ємна частина бездоганного образу. Однак, з часом вони можуть втратити свою яскравість та стати непривабливими на вигляд. Не впадайте у відчай! Існує кілька ефективних методів, як зробити шкарпетки знову білими, передають Патріоти України.

Чим в домашніх умовах відбілити шкарпетки - використовуємо підручні засоби

Для початку давайте розберемося, як правильно замочувати білі шкарпетки. Бавовняні шкарпетки можна замочувати в окропі і навіть кип'ятити. Якщо шкарпетки з синтетикою, то керуйтеся інформацією на етикетці. А ось вовняні шкарпетки важливо прати тільки в теплій воді.

Розповідаємо, як відіпрати білі шкарпетки содою і оцтом:

  • підготуйте розчин з гарячої води, соди та невеликої кількості простого столового оцту;
  • помістіть шкарпетки в цей розчин;
  • залиште їх на кілька годин для просочення;
  • після цього вимийте їх у теплій мильній воді.

Сода допоможе позбутися плям і неприємних запахів, а оцет поверне шкарпеткам їх первісну білизну.

Часто люди стикаються з питанням, як відіпрати білі шкарпетки від чорної підошви. Для початку рекомендується видалити грубі забруднення за допомогою щітки. Потім змішайте миючий засіб для білих тканин з гарячою водою і замочіть шкарпетки в цьому розчині на 30-60 хвилин. Після цього періть шкарпетки в пральній машині або руками, додавши звичайний миючий засіб або господарське мило.

Підкажемо, як відіпрати білі шкарпетки лимонною кислотою. Створіть розчин, змішавши лимонну кислоту з водою. Потім замочіть шкарпетки в цьому розчині на кілька годин. Лимонна кислота допоможе видалити плями й повернути білизну ваших шкарпеток. Після замочування виперіть шкарпетки вручну або в машинці.

Як відбілити білі шкарпетки кип'ятінням - використовуємо мікрохвильовку

Один з вірних способів повернути шкарпеткам їх білий колір - кип'ятіння. Однак у 21 столітті вже ніхто не ставить таз на плиту - господині використовують сучасні технології.

Простий спосіб, як відбілити шкарпетки в мікрохвильовці

Візьміть шкарпетки, покладіть їх у миску з водою і додайте трохи миючого засобу для білих тканин. Поставте миску з шкарпетками в мікрохвильовку на кілька хвилин. Увімкніть СВЧ-піч на середню або низьку потужність і кип'ятіть їх близько 10 хвилин. Як тільки вони стануть досить білими, дістаньте їх і виперіть звичайним способом.

Тепер у вас є кілька унікальних способів, як відіпрати шкарпетки від бружу, що в'ївся. Виберіть той, який вам найбільше підходить, і насолоджуйтесь їх свіжістю та яскравістю в будь-який час!

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...