Без харчової плівки і фольги: Як зберігати сир, щоб він довго не засихав і не пліснявів

Так звані фудхаки дуже полегшують наше життя. Сир смачніший, коли він свіжий і не засохлий. Якщо ви хочете, щоб сир довго залишався смачним, зберігайте його правильно, передають Патріоти України.

Про лайфхаки, які допоможуть зберегти сир без цвілі та сухої кірки, пише видання Express. Для сиру є найбільш підходяще місце в холодильнику та кілька видів упаковки. Є лише кілька простих правил для того, щоб продукт довго не псувався.

Щодо твердого сиру, то загорнутий шматок сиру може зберігатися в холодильнику протягом декількох тижнів. При правильній упаковці й зберіганні при низькій температурі дозрівання сиру сповільнюється, тому він зберігається довше. Якщо температура холодильника трохи висока, термін його служби буде коротшим.

Тут буде дуже доречним один лайфхак, який допоможе знайти вдома альтернативу вощеному паперу для сиру (саме він дозволяє продукту "дихати", не даючи засохнути). Є два варіанти заміни:

  1. пергамент,
  2. жиронепроникний папір.

Що потрібно зробити:

  1. Якщо ви купили сир у пластиковій упаковці, викиньте її.
  2. Просто оберніть сир альтернативною упаковкою (пергаментом або жиронепроникним папером).
  3. Покладіть у холодильник (найбільш відповідне місце – дверцята).

Тоді як у харчову плівку або фольгу сир краще не загортати: так він "потітиме", що вплине на смак. Герметичний контейнер, до речі, також не найкращий варіант для тари. У ньому може утворюватися волога, але це призведе до плісняви. Але в такій коробці можна зберігати сири м’яких сортів, нарізані попередньо на слайси.

Є нюанс щодо того, де повинен зберігатися сир у холодильнику. Незважаючи на те, що ящики для фруктів є найхолоднішим місцем, слід зберігати сир у верхній частині дверцят холодильника, щоб запобігти його засиханню.

Зрештою, щоб продовжити термін зберігання сиру, можна його заморозити. Виконайте такі кроки:

  1. Спочатку натріть сир.
  2. Помістіть у пакет для заморожування.
  3. Надалі використовуйте для соусу чи тостів.

Вся користь у шкірці? Дієтологи пояснили, чи безпечно їсти ківі без очищення

субота, 6 вересень 2025, 18:48

Звичка чистити ківі перед вживанням може відійти у минуле. У Голлівуді та соцмережах активно обговорюють новий тренд: їсти ківі разом зі шкіркою, передають Патріоти України. Популярності йому додала акторка Дженна Ортега, зірка серіалу «Венздей», яка п...

Лише спробуйте! Цей дешевий засіб усуне запахи в домі краще за будь-який освіжувач

субота, 6 вересень 2025, 17:10

Оцет - продукт, який є майже на кожній кухні, але його можливості виходять далеко за межі кулінарії. Багато господинь уже давно використовують його для прибирання: він змиває жир, видаляє накип і цвіль, пом’якшує тканини під час прання та навіть відляк...