Без сліду бруду: Як швидко почистити літнє взуття з тканини

Влітку взуття також досить часто брудниться. Особливо якщо це кеди або кросівки з тканини. В магазинах продається спеціальна паста для прання, яка допомагає позбутися плям і бруду. Але якщо її напохваті не знайшлося, можна приготувати розчин самостійно, передають Патріоти України.

Насамперед взуття з тканини або дитячі сандалі потрібно добре промити в чистій прохолодній воді. А потім візьміть такі інгредієнти: 1 ковпачок будь-якого гелю для прання, 2 столові ложки кальцинованої соди. Ретельно перемішайте компоненти, щоб сода повністю розчинилася в рідині.

Тепер візьміть губку для миття посуду й розподіліть отриману пасту для прання по поверхні взуття, особливо там, де є плями від бруду. Далі покладіть їх до барабана пральної машини та киньте разом із ними одну таблетку солі для миття посуду. Такі можна легко придбати в будь-якому магазині. Саме завдяки солі з тканини зійдуть навіть застарілі плями. А ось звичайну кухонну сіль використовувати не варто, тому що вона може завдати шкоди пральній машині.

Обирайте режим прання "Спортивне взуття" або, якщо його немає, виставте температуру на 40 градусів, віджимання на 400 обертів на хвилину та запустіть машину на 1 годину. Також підійде будь-який режим прання з мінімальним віджиманням.

Після прання взуття потрібно висушити на свіжому повітрі чи на балконі. На тканині після такого очищення не залишиться жодних плям, і навіть підошва стане білосніжною.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.