Щоб приготувати козячий сир потрібно всього три інгредієнти: молоко, лактобактерії і сичужний фермент. Але з них виходять сотні видів сирів - молоді та витримані роками. Який з них краще, чому козячий сир корисний і краще коров'ячого і чи можна його приготувати вдома - розповідаємо в матеріалі, передають Патріоти України.
Козячий сир - більш ніжний і ароматний, ніж звичайний. Сир з козячого молока містить мало цукру і в порівнянні з сиром з коров'ячого молока - більше корисних і поживних речовин. Це пояснюється просто: кізоньки більш розбірливі в їжі, ніж корови.
Але це не всі переваги козячого сиру:
Крім цього, козячий сир дуже багатий кальцієм.
Видів козячого сиру є багато. Найвідоміші м'які сири - французькі шевр, шабішу і кроттен. З твердих виділяють голландські та іспанські козячі сири.
Не можна говорити про те, який сир корисніше, виходячи з його виду - кожен хороший по-своєму. Якість сиру безпосередньо залежить від породи кіз і того, чим вони харчуються. Найкращим прийнято вважати сир, зроблений з весняного молока - коли кози пасуться на квітучих луках. Такий продукт і корисніший, і м'якший в смаку.
Сир з козячого молока прекрасно підходить для дієтичного харчування і, як вже говорили раніше - для людей, які страждають непереносимістю лактози.
Найкраще козячий сир засвоюється в чистому вигляді, також чудово поєднувати його зі свіжими овочами. Такий сир можна додавати в свіжі салати, пасту і бутерброди. Дієтологи рекомендують їсти козячий сир 2-3 рази на тиждень.
Сир з козячого молока містить речовину триптофан - вона допомагає розслабитися і сприяє хорошому сну. Тому скибочку козячого сиру добре з'їдати перед сном або на вечерю.
Щоб приготувати козячий сир вдома, потрібно всього два інгредієнти: козяче молоко (1,5 л) і лимон (1 шт.)
Молоко закип'ятіть і влийте в нього свіжовичавлений сік лимона. Перемішайте і проваріть кілька хвилин - відокремиться сироватка. Відкиньте масу на друшляк з марлею і злийте сироватку.
На сироватці потім можна приготувати окрошку або млинці.
Масу загорніть в марлю, зав'яжіть і підвісьте над каструлею на 30-60 хвилин, щоб позбутися зайвої рідини. Розв'яжіть і спробуйте козячий сир.
Алюмінієві каструлі є майже на кожній кухні. Вони легкі, зручні й недорогі. Але не все можна в них готувати. Деякі продукти можуть зіпсувати і смак страви, і сам посуд. Щоб уникнути помилок, варто знати, які страви алюміній не "любить". Редакція FoodOb...
Дачники стверджують, що шкідники навіть не будуть прилітати на город, якщо навесні висадити поряд з грядками картоплі всього лише одну рослину, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Мова йде про пижму. Вона є справжнім захисником городньої ку...