Бязь, бавовна чи сатин: А ви знали, яка тканина найкраща для постільної білизни?

Має бути покупка нової постільної білизни, але ви не знаєте на якій тканині зупинити вибір? Пропонуємо вам розглянути три кращих варіанти: постільні комплекти з бязі, бавовни або сатину, передають Патріоти України.

Якісна постільна білизна повинна відповідати багатьом вимогам: тканина, з якої вона виготовлена, не повинна вицвітати, зменшуватися в розмірах після прання, рватися або скочуватися. Професіонали, що займаються виготовленням постільної білизни, рекомендують вибирати комплекти з натуральних тканин — льону або бавовни.

На що слід звернути увагу при виборі постільної білизни

  • Зовнішній вигляд комплекту і його виробник.
  • Матеріал, з якого вона виготовлена.
  • Щільність тканини, з якої пошитий комплект.
  • Якість швів.

Вибираємо постільну білизну з сатину, бязі, бавовни, тому що ці види тканини відмінно вбирають вологу, за рахунок хорошого повітрообміну не накопичують статичну електрику, не скочуються і відмінно тримається на поверхні, роблячи сон людини максимально комфортним.

  • Сатин. Ця тканина нагадує шовк, також переливається і приємна на дотик, проте зовсім не ковзає. Сатин має 2 сторони зовнішню і внутрішню. Внутрішня сторона м'яка, зовнішня — шовковиста, ідеально гладка. Сатин не мнеться, не змінює розміру навіть після багаторазового прання, на ньому не утворюються катишки.
  • Бязь — найпопулярніша тканина для постільної білизни. З цього виду тканини найчастіше шиють дитячу постільну білизну, що само по собі її характеризує. Бязь витримує не менше сотні прань, відрізняється низькою ціною, добре тримає фарби, тому комплекти з бязі зазвичай яскраві.
  • Бавовна (поплін). Постільна білизна з бавовни м'яка, має хорошу щільність, приємна на дотик. Однак, ця тканина не виносять впливу гарячої води, тому прати комплекти з бавовни краще в прохолодній воді.

Вибирати кращу тканину для постільної білизни потрібно тільки виходячи з особистих відчуттів.

Справа не лише в езотериці: Чи треба закривати двері до спальні на ніч

понеділок, 29 квітень 2024, 5:40

Від пожежі зарікатися не слід. Навіть якщо ви обходите перед сном квартиру в пошуку невимкнених побутових приладів, може статися коротке замикання, не у вас, так у спільній мережі. Якщо двері щільно зачинені, вони виявляться порятунком для вас і для ме...

Це така смакота! Простий рецепт домашнього ароматного сала

неділя, 28 квітень 2024, 21:30

Сало смачне, якщо його правильно приготувати. Найкраще приготувати його самому. Пропонуємо рецепт, за яким сало вийде ароматним, ніжним та стане ваше фаворитом. З магазинним його не порівняти, передають Патріоти України. Для приготування вам знадобитьс...