Біляші для лінивих без дріжджів та яєць - рецепт смачного домашнього фастфуду

Біляші - одна з популярних страв татарської кухні, яка набула широкого поширення як вулична їжа. Зазвичай вони готуються з дріжджового тіста з начинкою з баранячого або свинячо-яловичого фаршу, передають Патріоти України.

Для тіста знадобиться:

  • •2 склянки кефіру
  • 0,5 чайної ложки соди
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 0,5 чайної ложки цукру
  • борошно

Для начинки потрібно:

  • фарш м'ясний
  • цибуля
  • часник
  • сіль, перець
  • зелена цибуля і зелень за бажанням

Кефір необхідно злегка підігріти до теплого стану, до температури 30 градусів, покласти соду, розмішати, посолить, додати цукор і знову розмішати. Після потрібно дати трохи постояти - буквально хвилину. В отриману суміш поступово додати борошно, не забуваючи добре помішувати і довести до консистенції домашньої сметани.

У пропорції один до одного до тіста додати м'ясний фарш і добре перемішати. Суміш викладати на сковороду як оладки і смажити на олії. Олії в сковороді повинно бути досить багато, щоб "ледачі" біляші добре просмажилися.

Народні прикмети на 17 грудня. Вдалий день для грошових справ та особливий для незаміжніх дівчат. Жіночі застороги

середа, 17 грудень 2025, 7:22

Християни східного обряду 17 грудня за новим стилем вшановує пам'ять старозавітного пророка Даниїла і трьох отроків Ананія, Азарія і Мисаїла. За старим стилем 17 грудня церква вшановувала пам'ять священномучениці Варвари Іліопольської. Наші предки в це...

Це може здивувати! Чому болить голова після їжі

середа, 17 грудень 2025, 7:12

Головний біль може бути викликаний різними факторами. Іноді це результат стресу, браку сну, втоми або голоду. Про це пише дієтологиня Світлана Фус, передають Патріоти України. «Приблизно 20% всіх випадків головного болю, в тому числі і мігрені, пов’яза...