Більше ніякої хімії: Як миттєво вичистити мікрохвильову піч за допомогою лимона

Лимонний сік або лимон - це багатофункціональний підручний засіб, який допомагає практично від усього у господарстві. Їм можна видалити видалити плями з одягу та посуду, освіжити дихання і навіть почистити мікрохвильову піч.

Вам більше не потрібно морочити голову думками про те, як ефективно видалити з мікрохвильової печі бризки жиру та залишки їжі.

На порталі Meta розповіли про простий, але дієвий лайфхак з лимоном, який допоможе очистити мікрохвильову піч у лічені хвилини.

Щоб отримати більше соку з лимона, підігрійте його в цій же мікрохвильовій печі буквально кілька секунд. Крім того, його ефірні олії є натуральними очищувачами і в процесі нагрівання лимона його пари розчиняють жирні плями та сліди на стінках.

Також можна розрізати лимон на кілька шматочків, після чого помістити в миску з водою і відправити в мікрохвильовку. Потім увімкніть її на повну потужність на 5 хвилин, щоб вода з лимоном почала кипіти і виділяти пару. Після того, як таймер спрацює, не відкривайте мікрохвильову піч ще 10-15 хвилин, щоб пристрій охолонув.

Наприкінці візьміть губку або ганчірку і протеріть нею внутрішні стінки мікрохвильової печі. Ви здивуєтеся тому, як легко бруд та жир відходитимуть від поверхні.

Корисний лайфхак: Як правильно зварити яйця, щоб вони легко чистились

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:13

Відварені яйця не завжди легко чистяться. І це дратує, адже частина білка лишається в шкаралупі. Пропадає цінний продукт, передають Патріоти України. Досвідчені господині навчились з цим боротись, дотримуючись технології приготування. Не обійтись і бе...

А ви це знали? Вчені назвали найкращий режим для прання - не "вбиває" пральну машину, а також дає змогу економити воду.

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:23

Допомогти господиням вирішили вчені Лідського університету у Великій Британії, які провели спеціальний експеримент, пише видання цього навчально-дослідницького закладу, передають Патріоти України. Вчені провели експеримент, під час якого вони прали 12 ...