Більше ніяких несподіваних "гостей"! Як вивести жучків з круп та борошна за три кроки

Як вивести жучків із кухонної шафи — рекомендації

Насамперед, запам’ятайте на майбутнє – завжди перевіряйте продукти перед покупкою. Купуючи крупи та борошно, уважно огляньте упаковку на наявність проколів, порваних упаковок або слідів жучків. Уникайте покупки подібних продуктів — хоча в магазинах існує строгий контроль якості та зберігання продуктів, крупа могла бути заражена комахами навіть до моменту фасування.

Основні способи вивести жучків з крупи, якщо вони завелися:

  • прожарте крупу в духовці на деко;
  • остудіть протягом декількох годин, періодично перемішуючи, поки не охолоне повністю;
  • розсипте на столі та видаліть усі зайві частинки.

Після цього пересипте крупу у герметичні пластикові або скляні контейнери. Щоб вивести жучків з борошна, його потрібно пересіяти через дрібне сито і прожарити в духовці протягом півгодини за температури мінімум 50 градусів. Після чого остудити та перебрати вручну.

Обов’язково проведіть прибирання у шафах та ящиках, у яких зберігаються продукти. Жучки можуть жити й розмножуватися навіть у купці крупи або борошна, що висипалося з упакування.

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...