
У холодильнику можна зберігати все: від овочів і фруктів до молока та залишків вечері. Але чи знали ви, що більшість людей використовують холодильник неправильно? Експерт із TikTok стверджує, що багато хто ігнорує важливий регулятор, через що продукти псуються швидше і навіть може зіпсуватися сам холодильник, передають Патріоти України.
Всередині кожного холодильника є невеликий циферблат із пронумерованими секціями, зазвичай від 1 до 5. Більшість людей навіть не знає, для чого він потрібен, і просто крутять його наугад. Цей регулятор контролює тривалість роботи компресора, а не просто холод.
Неправильна установка призводить до:
Експерт радить: температуру слід регулювати в залежності від сезону і кількості продуктів. Літом, коли дверцята часто відкриваються і в холодильник потрапляє тепле повітря, слід встановлювати регулятор на більш холодні значення (наприклад, 4–5). Взимку можна економити електроенергію, обравши 2–3.
Maggie’s Oven Services додає: «Якщо ви зберігаєте багато продуктів, потрібна нижча температура (3–4). Якщо менше — обирайте між 2 і 3».
Занадто низька температура сприяє утворенню льоду, який заважає циркуляції повітря і може викликати збій термостата. Якщо лід накопичився, потрібно його стряхнути, зменшити температуру та дочекатися стабілізації протягом восьми годин.
Дотримуючись цих простих правил, ви збережете продукти довше, уникнете льоду та зменшите витрати електроенергії.
Не знаєте, що приготувати на обід? Гороховий суп - безпрограшний варіант, особливо якщо додати до нього копчені ребра. Саме вони надають страві глибокого, насиченого смаку та виразного аромату, передають Патріоти України з посиланням на. Рецептом поділ...
Оселедець - дуже цінний і смачний продукт, який може бути основою для багатьох салатів, а також закусок, популярною серед яких є форшмак. Ще оселедець можна дуже смачно замаринувати з цибулею, зеленню, та просто гірчицею і соком лимона, передають Патрі...