Часник підходить для тривалого зберігання і може залишатися твердим і ароматним досить довго. Однак багато людей зберігають часник абсолютно неправильно і це призводить до появи плям і цвілі, зазначають Патріоти України.
Зазвичай часник купують і зберігають його в холодильнику. І через деякий час виявляють, що він потемнів, на ньому з'явилися плями та цвіль. Або ж часник починає сохнути й пускати зелене листя.
Виявляється, зберігати часник в холодильнику - неправильно. Часник псується від того, що з нього йде волога і такий процес спостерігається при зберіганні в неправильній температурі.
Неприємний запах і темні плями з'являються від сусідства часнику з іншими продуктами або підвищеною вологістю.
Сама ідеальна температура для зберігання озимого часнику – від 0 до -1 градуса. Вологість повинна бути від 55% до 75%.
Ярий часник можна зберігати при температурі +20 градусів, але вологість не повинна перевищувати 70%, оскільки це призведе до гниття.
Щоб уникнути втрати вологи, часник краще загорнути в харчову плівку. Але потрібно залишити невеликий отвір для вентиляції.
У герметичному пакеті часник почне швидко псуватися, бо почне виділяти вологу, яка не матиме виходу.
Якщо головки часнику здаються підозрілими, то їх вжити в їжу потрібно в першу чергу, а при зберіганні їх потрібно відокремити від решти часнику.
Озимий часник не призначений для тривалого зберігання. Навіть при ідеальних умовах зберігання, він набагато швидше починає псуватися і висихати.
Зберігати часник потрібно невеликими партіями. Якщо ви купуєте його в магазині, а не вирощуєте самостійно, то не варто його купувати про запас.
Часник зі своїх грядок потрібно ретельно просушити перед зберіганням і перебрати. Сушити його можна як на сонці, так і підвісити в приміщенні.
Перед зберіганням можна обпалити корінці у головки, щоб він не проростав. А ще можна обробити спеціальним розчином: 0,5 л рослинної олії калити дві години на плиті, додати туди 10 крапель йоду. Часник вмочити в розчин і просушити на сонці.
Ще зручно зберігати часник в кісках і пучках і підвішувати їх в сухому і прохолодному місці (в коморі або кухонній шафі).
Можна зберігати часник в сітках, які високо підвішені в прохолодному і темному приміщенні.
Часник можна зберігати в невеликому дерев'яному ящику з сіллю. У ящику повинні бути отвори й кожен шар часнику пересипається сіллю.
Можна набити часником стерилізовані банки та простір засипати сіллю. Знизу і зверху повинен бути великий шар солі – 2-3 см.
На дно банки можна насипати борошно та обваляти головки часнику в ній же, укласти його в банку, а зверху засипати борошном.
Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...
Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...