Часник підходить для тривалого зберігання і може залишатися твердим і ароматним досить довго. Однак багато людей зберігають часник абсолютно неправильно і це призводить до появи плям і цвілі, зазначають Патріоти України.
Зазвичай часник купують і зберігають його в холодильнику. І через деякий час виявляють, що він потемнів, на ньому з'явилися плями та цвіль. Або ж часник починає сохнути й пускати зелене листя.
Виявляється, зберігати часник в холодильнику - неправильно. Часник псується від того, що з нього йде волога і такий процес спостерігається при зберіганні в неправильній температурі.
Неприємний запах і темні плями з'являються від сусідства часнику з іншими продуктами або підвищеною вологістю.
Сама ідеальна температура для зберігання озимого часнику – від 0 до -1 градуса. Вологість повинна бути від 55% до 75%.
Ярий часник можна зберігати при температурі +20 градусів, але вологість не повинна перевищувати 70%, оскільки це призведе до гниття.
Щоб уникнути втрати вологи, часник краще загорнути в харчову плівку. Але потрібно залишити невеликий отвір для вентиляції.
У герметичному пакеті часник почне швидко псуватися, бо почне виділяти вологу, яка не матиме виходу.
Якщо головки часнику здаються підозрілими, то їх вжити в їжу потрібно в першу чергу, а при зберіганні їх потрібно відокремити від решти часнику.
Озимий часник не призначений для тривалого зберігання. Навіть при ідеальних умовах зберігання, він набагато швидше починає псуватися і висихати.
Зберігати часник потрібно невеликими партіями. Якщо ви купуєте його в магазині, а не вирощуєте самостійно, то не варто його купувати про запас.
Часник зі своїх грядок потрібно ретельно просушити перед зберіганням і перебрати. Сушити його можна як на сонці, так і підвісити в приміщенні.
Перед зберіганням можна обпалити корінці у головки, щоб він не проростав. А ще можна обробити спеціальним розчином: 0,5 л рослинної олії калити дві години на плиті, додати туди 10 крапель йоду. Часник вмочити в розчин і просушити на сонці.
Ще зручно зберігати часник в кісках і пучках і підвішувати їх в сухому і прохолодному місці (в коморі або кухонній шафі).
Можна зберігати часник в сітках, які високо підвішені в прохолодному і темному приміщенні.
Часник можна зберігати в невеликому дерев'яному ящику з сіллю. У ящику повинні бути отвори й кожен шар часнику пересипається сіллю.
Можна набити часником стерилізовані банки та простір засипати сіллю. Знизу і зверху повинен бути великий шар солі – 2-3 см.
На дно банки можна насипати борошно та обваляти головки часнику в ній же, укласти його в банку, а зверху засипати борошном.
Якщо ви розглядаєте можливість дотримання раціону з низьким вмістом вуглеводів, врахуйте, що не всі вуглеводні продукти шкодять здоров'ю та провокують набір зайвої ваги. Ба більше, вони можуть підтримувати метаболізм і знижувати ризик серцево-судинних ...
Ідеальний відтінок губної помади визначається гармонійним поєднанням кольтору та світла, але якщо певний колір підвищує вашу впевненість, не зволікайте, використовуйте його, передають Патріоти України. Першим кроком до пошуку ідеального відтінку є врах...