Більшість водіїв припускаються цієї помилки - одне правило для механіки врятує двигун

Одна з найчастіших помилок водіїв за кермом - те, як вони набирають швидкість. Найчастіше водії допускають її через незнання, неуважність або просто через лінощі. І мова піде про машини на "механіці", автомат у таких випадках все робить за вас, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Часто водії починають прискорюватись (наприклад для обгону на трасі), натиснувши педаль у підлогу, але не переключившись на знижену передачу. Це не просто недоцільно з точки зору ефективності, але може призвести до пошкодження двигуна.

У автошколах хороші інструктори на уроках керування просять майбутніх водіїв перейти на нижчу передачу перед обгоном. Чому? Тому що нижча передача означає більш високу потужність і крутий момент, що призводить до кращого прискорення і більш динамічним маневрам.

Звичайно, сучасні двигуни з турбонаддувом здатні генерувати більшу потужність і на нижчих обертах. Тому при хорошій видимості та пустельних дорогах водії часто вирішують не перемикатися на знижену передачу, а просто вичавлюють педаль акселератора до упору. На жаль, так вони вбивають двигун внутрішнього згоряння (ДВЗ).

Але це ще не кінець проблем. Японська компанія Toyota виявила, що у такій ситуації може статися передчасне запалення. Що це означає? Це ситуація, коли паливна суміш спалахує, а поршень все ще намагається її стиснути. Як це можливо?

У такій ситуації горючі частки мастила та палива накопичуються в камері згоряння та не видаляються з вихлопними газами. Вони висять у камері згоряння і при подальшому стисканні спалахують суміш до того, як запалиться свічка.

Дослідження підтвердили, що чим вища частота обертання двигуна, тим нижчою є ймовірність передчасного запалення. Тому під час розгону варто знизити передачу. Якщо ж ви нехтуєте перемиканням на знижену передачу перед серйозним розгоном, то будьте готові до серйозних наслідків. Передчасне займання паливної суміші може мати серйозні наслідки двигуна.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.