Бісквіт, який завжди виходить пухким та еластичним - секрети приготування тіста

Бісквітні коржі - це основа багатьох популярних десертів. Саме від їхньої якості залежить смак усієї страви. Тому варто знати декілька особливостей приготування такого тіста, щоб не зіпсувати випічку, передають Патріоти України.

Ідея приготування пухкого карамельного бісквіта опублікована на сторінці фудблогерки Світлани з ніком recepti_svitlana21 (рецепти_світлана21) в Instagram. За цією технологією у тісто додається кукурудзяний крохмаль. А вже після випікання коржі потрібно загорнути у харчову плівку. Тільки після цього вони стануть еластичними та пухкими.

Інгредієнти:

  • 5 шт. яєць
  • 150 г цукру
  • 2 ст. л. карамелі солоної
  • 20 г кукурудзяного крохмалю
  • 0.5 ч. л. розпушувача
  • 130 г борошна

Спосіб приготування:

1. Яйця починаємо збивати на середній швидкості, у 2-3 етапи додаємо цукор і далі збиваємо на високій швидкості 4-5 хв до білої пишної маси.

2. Потім додаємо карамель і збиваємо 30 секунд.

3. Далі просіваємо борошно, крохмаль і розпушувач у два етапи.

4. Легенько перемішуємо (знизу до верху) до однорідності.

5. Запікаємо в розігрітій духовці за температури 160 градусів 40-50 хв (готовність перевіряємо зубочисткою).

6. Готовий бісквіт виймаємо з форми і даємо охолонути, потім замотуємо у харчову плівку і залишаємо в холодильнику щонайменше на 4 години (бажано на ніч).

7. Інгредієнти розраховані на форму діаметром 16 см – 4 коржі, а на форму 20 см – 3 коржі.

Це така смакота! Простий рецепт домашнього ароматного сала

неділя, 28 квітень 2024, 21:30

Сало смачне, якщо його правильно приготувати. Найкраще приготувати його самому. Пропонуємо рецепт, за яким сало вийде ароматним, ніжним та стане ваше фаворитом. З магазинним його не порівняти, передають Патріоти України. Для приготування вам знадобитьс...

Навіщо цінителі кави додають у напій лимонний сік

неділя, 28 квітень 2024, 21:14

Кава входить у щоденний раціон практично кожної людини: цей чудовий напій допомагає підбадьоритися, активувати роботу мозку та надати організму сили, передають Патріоти України. Однак гурмани постійно намагаються зробити смак кави ще більш виразним та ...