Бюджетно, швидко та апетитно: Як правильно приготувати квашену капусту "Пелюстку"

Хрумка капуста "Пелюстка" чудово смакує з м'ясними стравами. Зокрема, вона може бути прекрасним гарніром, який не лише збуджуватиме апетит, а й дасть вітамінний заряд вашому організму, передають Патріоти України.

Варіацій рецептів капусти "Пелюстки" є безліч, але ми надамо найпростіший – класичний, який подобається усім. Проте, звичайно ж, ви можете й поекспериментувати, додавши, до прикладу, селеру чи моркву

Рецепт квашеної капусти "Пелюстки"

Порцій: 8

Час: 40 хвилин + 10 хвилин підготовки

  • Спочатку необхідно приготувати маринад. Для цього змішайте у воді сіль, цукор та спеції, після чого у самому кінці влийте оцет. Поставте суміш на вогонь, доведіть до кипіння і прокип'ятіть 1 – 2 хвилини. Зніміть маринад з вогню і залиште вистигати.
  • Далі почистьте буряк. Помийте його і наріжте невеликими брусочками або напівкільцями.
  • Своєю чергою, капусту звільніть від верхнього шару листя й наріжте квадратами чи брусками.
  • У чисті банки, які можна не стерилізувати, складіть шарами спочатку капусту, потім буряк та очищений і розрізаний на 2 – 4 частинки часник. Повторюйте так до самого верху.
  • Залийте вміст банок маринадом і поставте в прохолодне місце.
  • Пробувати капусту "Пелюстку" можна вже через 2 – 3 дні, але краще зачекати тиждень для повного розкриття смаку.

Це може здивувати! Як вживання алкоголю впливає на ризик розвитку раку

середа, 22 січень 2025, 8:59

В Центрі громадського здоров’я України з посиланням на світові наукові дослідження пояснюють: чим менше алкоголю вживає людина, тим менше ризик розвитку у неї раку. Читайте в матеріалі ТСН.ua, чому алкогольні напої можуть стати причиною раку і кому вза...

Ручна робота та екологічність: вироби з натуральних матеріалів

середа, 22 січень 2025, 8:30

Скажіть чесно, що ви уявляєте, коли чуєте слова «ручна робота»? Мабуть, щось вінтажне, затишне, зроблене з душею. І якщо це так, ви на правильному шляху. Бо вироби ручної роботи – це не просто речі, це історії, вписані у кожну деталь. А коли вони ще й ...