Хрумка капуста "Пелюстка" чудово смакує з м'ясними стравами. Зокрема, вона може бути прекрасним гарніром, який не лише збуджуватиме апетит, а й дасть вітамінний заряд вашому організму, передають Патріоти України.
Варіацій рецептів капусти "Пелюстки" є безліч, але ми надамо найпростіший – класичний, який подобається усім. Проте, звичайно ж, ви можете й поекспериментувати, додавши, до прикладу, селеру чи моркву
Рецепт квашеної капусти "Пелюстки"
Порцій: 8
Час: 40 хвилин + 10 хвилин підготовки
Спочатку необхідно приготувати маринад. Для цього змішайте у воді сіль, цукор та спеції, після чого у самому кінці влийте оцет. Поставте суміш на вогонь, доведіть до кипіння і прокип'ятіть 1 – 2 хвилини. Зніміть маринад з вогню і залиште вистигати.
Далі почистьте буряк. Помийте його і наріжте невеликими брусочками або напівкільцями.
Своєю чергою, капусту звільніть від верхнього шару листя й наріжте квадратами чи брусками.
У чисті банки, які можна не стерилізувати, складіть шарами спочатку капусту, потім буряк та очищений і розрізаний на 2 – 4 частинки часник. Повторюйте так до самого верху.
Залийте вміст банок маринадом і поставте в прохолодне місце.
Пробувати капусту "Пелюстку" можна вже через 2 – 3 дні, але краще зачекати тиждень для повного розкриття смаку.
Дослідження показують, що буряк на сніданок може бадьорити не гірше за каву і водночас захищає мозок, передають Патріоти України. Овоч багатий на нітрати, беталаїни та поліфеноли, які сприяють покращенню кровопостачання мозку, знижують ризик розвитку д...
Банани - популярний фрукт, багатий на вітаміни та мінерали. Проте не всім вони корисні, передають Патріоти України. Медики попереджають, що людям з певними захворюваннями слід обмежити споживання бананів:. Фахівці радять вживати банани в помірній кільк...