Бюджетний освіжувач для унітазу своїми руками: ТОП-4 "рецепти" для приємного аромату

Туалетна кімната - приміщення, яке по регулярності відвідування і тривалості перебування в ньому, здатне конкурувати зі спальнею. Тому дуже логічно задатися питанням про те, як утримувати туалет у чистоті, передають Патріоти України

Звісно, на прилавках магазинів можна знайти сотні найменувань спеціалізованих засобів. А можна виготовити власний засіб, який буде "вигравати" у магазинного по собівартості, але нітрохи не поступатися в ефекті.

Спосіб № 1

Інгредієнти: вода (80 мл), лимонна кислота (2 ст.л.), харчова сода (300 г), зубна паста (50 г), пральний порошок (100 г), желатин (25 г), ефірна олія (аромат на ваш смак; 10 крапель).

Желатин всипати в воду кімнатної температури, і залишити до розбухання. Потім розчинити на водяній бані або в мікрохвильовці. Перелити розчин в залізну (не емальовану) миску, додати нгредієнти, що залишилися, і ретельно вимішати. Коли сировина стане однорідною, сформувати з неї окремі "порції". Розмір вибирайте, виходячи з розміру наявного у вас блоку для унітазу. Засіб також можна розкласти в формочки для льоду або випікання, вимощені харчовою плівкою. Залишити на 2-3 години до висихання. Використовувати в якості освіжувача з очищуючим ефектом - викладати порційно в блок для унітазу, або розчинити в зливному бачку. Готову продукцію зберігати в темному прохолодному місці в герметичній ємності.

Спосіб №2

Інгредієнти: перекис водню (3 ст.л.), ефірна олія (аромат на ваш смак; 7 крапель), лимонний сік або лимонна кислота (3 ст. л.), рідке господарське мило 72% (100 г), сода (100 г), суха білизна (50 г).

Складові змішати в пляшці з щільного непрозорого пластика, закрити дозатором. Використовувати в міру необхідності після відвідування туалетної кімнати, або в якості добавки в воду у зливному бачку. Після виготовлення засобу кімнату необхідно провітрити.

Спосіб №3

Інгредієнти: обмилки (5-7 шт.), гліцерин (1 ст. л.), рідка білизна (або доместос; 50 г), харчова сода (300 г), ефірна олія (аромат на ваш смак; 15 крапель).

Обмилки подрібнити, перекласти в металеву ємність і розтопити, помішуючи, на водяній бані. Додати інші інгредієнти, змішати до однорідності. Сформувати окремі "порції", як в способі №1. Залишити на 4 години для висихання. Спосіб використання аналогічний.

Спосіб № 4

Інгредієнти: білий оцет (2 ст.л.), пральний порошок (100 г), сода (100 г), лимонна кислота (20 г), ефірна олія (аромат на ваш смак; 10 крапель), вода (30 мл).

У металевій ємності змішати оцет, ефірне масло і воду. Додати пральний порошок і лимонну кислоту. Почати вимішувати, поступово всипаючи соду для регуляції щільності готового засобу. Коли консистенція здасться вам задовільною, сформуйте з засобу порції, як в способі №1, і залиште до висихання.


Важливо пам'ятати: під час виготовлення освіжувача для унітазу, не забувайте про техніку безпеки. Працюйте в рукавичках і захисній масці, щоб інгредієнти не потрапили на слизову оболонку або відкриті ділянки шкіри. Готові вироби тримайте в окремій герметичній ємності, подалі від харчових продуктів та засобів особистої гігієни.

Психологічний тест! Що відбудеться з вами до кінця весни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:08

Психологічний тест у картинці визначить ваше найближче майбутнє. Пропонуємо дізнатися, які зміни трапляться у вашому житті до кінця цієї весни, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і визначить, що ви помітили першим. Ваша підсвідомість да...

Це може здивувати! Відомий психіатр назвав разючу відмінність між успішними людьми та невдахами

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:58

Психіатр, доктор медичних наук, професор Олег Чабан стверджує, що відмінність між успішними людьми та невдахами можна розгледіти вже в роботі мозку. Як не дивно, але мозок успішної людини менш активний, ніж мозок людини з низьким рівнем IQ, передають ...