Блищатиме, як новий: ТОП-5 способів, як відмити наліт від чаю в термосі

Як би ретельно ви не намагалися мити термос щоразу після використання, з часом всередині все одно з’являється наліт від кави або міцно завареного чаю. Позбутися від нього проблемно через конструкцію виробу - термос глибокий і має вузьку шийку, передають Патріоти України.

Тому помити його рукою всередині нереально, а намотувати ганчірку на ложку чи ніж або використовувати інші альтернативні методи – не дуже ефективно. При цьому просте споліскування з миючим засобом не допоможе нормально відмити наліт від чаю в термосі. Серед способів, як прибрати наліт від чаю у термосі, одними з найбільш ефективних є наступні.

Свіжі лимони

Від лимонів потрібні свіжий сік та дрібно покришена шкірка. І перше, і друге кидаємо всередину термоса, заливаємо кип’ятком і залишаємо на кілька годин.

Лимонна кислота

Засипати у колбу кілька столових ложок лимонної кислоти, залити кип’ятком, закрити кришкою і залишити на 10 годин, час від часу збовтуючи.

Гірчичний порошок

Потрібно насипати у тару кілька столових ложок такого порошку, залити гарячою водою і залишити на ніч. Для цього не обов’язково брати порошок – можна використати також просто гірчицю.

Оцет

Потрібно взяти оцет у кількості четвертини об’єму термоса, розвести його водою у кількості трьох четвертих об’єму термоса, і заповнити його цим розчином по вінця. Потім міцно закрутити кришкою і залишити на кілька годин.

Сода й оцет

Потрібно змішати їх у рівних кількостях і залити усе кип’ятком. Залишити на 10 годин. При цьому потрібно періодично помішувати вміст колби.

Джерело: Главред

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...

А ви це знали? Чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння

четвер, 21 листопад 2024, 16:56

Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...