Блищатиме, як новий: ТОП-5 способів, як відмити наліт від чаю в термосі

Як би ретельно ви не намагалися мити термос щоразу після використання, з часом всередині все одно з’являється наліт від кави або міцно завареного чаю. Позбутися від нього проблемно через конструкцію виробу - термос глибокий і має вузьку шийку, передають Патріоти України.

Тому помити його рукою всередині нереально, а намотувати ганчірку на ложку чи ніж або використовувати інші альтернативні методи – не дуже ефективно. При цьому просте споліскування з миючим засобом не допоможе нормально відмити наліт від чаю в термосі. Серед способів, як прибрати наліт від чаю у термосі, одними з найбільш ефективних є наступні.

Свіжі лимони

Від лимонів потрібні свіжий сік та дрібно покришена шкірка. І перше, і друге кидаємо всередину термоса, заливаємо кип’ятком і залишаємо на кілька годин.

Лимонна кислота

Засипати у колбу кілька столових ложок лимонної кислоти, залити кип’ятком, закрити кришкою і залишити на 10 годин, час від часу збовтуючи.

Гірчичний порошок

Потрібно насипати у тару кілька столових ложок такого порошку, залити гарячою водою і залишити на ніч. Для цього не обов’язково брати порошок – можна використати також просто гірчицю.

Оцет

Потрібно взяти оцет у кількості четвертини об’єму термоса, розвести його водою у кількості трьох четвертих об’єму термоса, і заповнити його цим розчином по вінця. Потім міцно закрутити кришкою і залишити на кілька годин.

Сода й оцет

Потрібно змішати їх у рівних кількостях і залити усе кип’ятком. Залишити на 10 годин. При цьому потрібно періодично помішувати вміст колби.

Джерело: Главред

Кава може вбивати! Кому категорично заборонено цей напій

четвер, 17 липень 2025, 23:10

Кава - улюблений напій багатьох людей, який бадьорить і допомагає прокинутися. Проте, незважаючи на корисні властивості, не всім варто вживати каву. Існує низка захворювань та станів, при яких від цієї популярної напої краще відмовитись або принаймні о...

Соя - продукт, якого бояться дарма: Чому її варто додати до раціону

четвер, 17 липень 2025, 19:05

Соя - популярна бобова культура, що походить з Азії і вже давно є основною частиною кухні в Китаї, Японії та Кореї, передають Патріоти України. В Європу вона прийшла у XIX столітті завдяки австрійському професору Хаберланду, який сприяв її адаптації до...