Блищатиме, як новий: ТОП-5 способів, як відмити наліт від чаю в термосі

Як би ретельно ви не намагалися мити термос щоразу після використання, з часом всередині все одно з’являється наліт від кави або міцно завареного чаю. Позбутися від нього проблемно через конструкцію виробу - термос глибокий і має вузьку шийку, передають Патріоти України.

Тому помити його рукою всередині нереально, а намотувати ганчірку на ложку чи ніж або використовувати інші альтернативні методи – не дуже ефективно. При цьому просте споліскування з миючим засобом не допоможе нормально відмити наліт від чаю в термосі. Серед способів, як прибрати наліт від чаю у термосі, одними з найбільш ефективних є наступні.

Свіжі лимони

Від лимонів потрібні свіжий сік та дрібно покришена шкірка. І перше, і друге кидаємо всередину термоса, заливаємо кип’ятком і залишаємо на кілька годин.

Лимонна кислота

Засипати у колбу кілька столових ложок лимонної кислоти, залити кип’ятком, закрити кришкою і залишити на 10 годин, час від часу збовтуючи.

Гірчичний порошок

Потрібно насипати у тару кілька столових ложок такого порошку, залити гарячою водою і залишити на ніч. Для цього не обов’язково брати порошок – можна використати також просто гірчицю.

Оцет

Потрібно взяти оцет у кількості четвертини об’єму термоса, розвести його водою у кількості трьох четвертих об’єму термоса, і заповнити його цим розчином по вінця. Потім міцно закрутити кришкою і залишити на кілька годин.

Сода й оцет

Потрібно змішати їх у рівних кількостях і залити усе кип’ятком. Залишити на 10 годин. При цьому потрібно періодично помішувати вміст колби.

Джерело: Главред

Водіям на замітку! Що обов’язково має бути в авто взимку

четвер, 6 листопад 2025, 9:15

Експерти назвали перелік речей, без яких холод може стати справжнім випробуванням для водія. Подбайте про те, щоб ви «запаслися» необхідним пере стартом сезону. Про це повідомляє UAMOTORS, передають Патріоти України. Фахівець радить завжди мати в багаж...

Все просто! Як позбутися запаху смаження в оселі - ці лайфхаки використовують у ресторанах

четвер, 6 листопад 2025, 8:52

Смаження їжі, особливо риби або жирного м'яса, утворює багато хімічних сполук з інтенсивним неприємним ароматом, які затримуються в повітрі годинами або навіть днями, передають Патріоти України. Леткі частинки жиру поширюються по всьому будинку та осі...