Кулінарний експерт і кондитер Ліза Глінська розкрила секрети приготування десерту, котрий обожнює вся її сім'я. «Усе найкраще, що є вдома, має бути на цій тарілці», — жартує вона. Адже торт дійсно поєднує багато улюблених усіма інгредієнтів: шоколадний бісквіт, безе, заварний крем, згущене молоко, шоколад і горішки, зазначають Патріоти України.
Ліза Глінська також розповіла про неоднозначну історію торта. Деякі вважають, що його на основі меренги винайшов кондитер Гаспаріні зі Швейцарії, інші - що спочатку він готувався на основі бісквіта і без меренги. А назву торт отримав завдяки твору Аркадія Гайдара На графських руїнах, адже дуже нагадує напівзруйнований замок.
Інгредієнти
Для шоколадного бісквіта:
Для швейцарської меренги:
Для масляного крему:
Приготування
1. Приготуйте бісквіт
Увімкніть духовку на 175С з конвекцією.
З'єднайте і розтопіть шоколад, молоко та вершкове масло.
Збийте яйця з цукром до пишної піни.
З'єднайте збиті яйця з розтопленим шоколадом, маслом і молоком, перемішайте.
З'єднайте борошно, какао-порошок і розпушувач, через сито додайте до рідкої частини. Акуратно вмішайте.
Викладіть тісто у форму діаметром 20 см і відправте випікатися в розігріту духовку на 30−35 хвилин. Дайте готовому бісквіту охолонути.
2. Приготуйте швейцарську меренгу
З'єднайте всі інгредієнти в мисці, перемішайте, поставте на парову баню і при постійному помішуванні на слабкому вогні прогрійте до повного розчинення цукру.
Увімкніть духовку на 90С з конвекцією.
Збийте меренгу до стійких піків, перекладіть в кондитерський мішок з круглою насадкою діаметром 15 мм і відсадіть на пергамент.
Відправте випікатися на 40−60 хвилин.
3. Приготуйте крем
Прогрійте молоко до парування.
Жовтки розітріть з цукром, додайте борошно і кукурудзяний крохмаль, перемішайте.
З'єднайте частину молока з яєчною масою, перемішайте, поверніть у сотейник і при постійному помішуванні доведіть до кипіння. Дайте прокипіти 30−60 секунд.
Потім зніміть крем з вогню і перекладіть основу для крему в миску.
Накрийте крем плівкою в контакт і приберіть у холодильник десь на 30 хвилин.
З'єднайте остиглу основу зі згущеним молоком, перемішайте.
Збийте вершкове масло й об'єднайте з основою.
Перекладіть 2/3 в миску, а 1/3 — у кондитерський мішок.
4. Зберіть торт
Дістаньте бісквіт з форми, розріжте вздовж на 2 частини.
Нижній корж викладіть на тарілку, верхній наріжте на кубиками 2×2 см.
Кубики бісквіта відправте в миску з кремом і перемішайте. Викладіть кубики на бісквітний корж упереміш із безе, у вигляді піраміди. Заповнюйте порожнечі кремом з мішка.
Посипте зверху подрібненим волоським горіхом і відправте торт у холодильник на кілька годин. Полийте зверху торт топленим шоколадом і подавайте. Смачного!
Православне свято 23 листопада за новим календарем (6 грудня за старим) - день пам'яті святителя Амфілохія. Також сьогодні поминають усіх, в Україні голодом заморенних. За юліанським календарем - день пам'яті апостолів від 70-ти - Іродіона, Ераста, Олі...
Правильне харчування допомагає зміцнити здоров’я серцево-судинної системи, судин та запобігти хворобам. Нутриціолог назвала корисні продукти, які мають бути у раціоні,. РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про 20 продуктів харчування, які допомагають...