Борщ із грушею та чорносливом - незвичайний рецепт старовинної української кухні

Якщо вам хочеться спробувати щось незвичайне, то вам слід звернути увагу на цю страву, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти для бульйону:

  • морква – 1 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • яловичина на кістки;
  • лавровий лист;
  • перець горошком, сіль – до смаку.

Інгредієнти для борщу:

  • буряк – 3 шт;
  • груші – 4 шт;
  • капуста – 0,5 качана;
  • картопля – 3 шт;
  • лимон – 0,5 шт;
  • чорнослив;
  • помідори в с/с – за смаком;
  • сіль перець

Приготування:

  1. Зваріть яловичий бульйон. Дістаньте м'ясо і поріжте дрібно.
  2. У невеликій ємності замочіть чорнослив.
  3. Очистіть грушу від шкірки, залишивши гілочку. Потім опустіть її у бульйон.
  4. Через пару хвилин додайте дрібно нашатковану капусту і варіть на повільному вогні.
  5. На великій тертці натріть буряки, дрібно наріжте цибулю.
  6. Викладіть цибулю і буряки на сковороду з олією, додайте помідори, посоліть, поперчіть і тушкуйте до м'якості.
  7. Картоплю очистіть від шкірки, потім наріжте кубиком і покладіть у борщ.
  8. Додати чорнослив, засмажку з буряка.
  9. Через кілька хвилин дістаньте груші та варіть борщ до готовності.
  10. Наприкінці додайте порізане м'ясо і видавіть сік лимона.

Борщ із грушею та чорносливом готовий! Смачного!

Народні прикмети на 17 грудня. Вдалий день для грошових справ та особливий для незаміжніх дівчат. Жіночі застороги

середа, 17 грудень 2025, 7:22

Християни східного обряду 17 грудня за новим стилем вшановує пам'ять старозавітного пророка Даниїла і трьох отроків Ананія, Азарія і Мисаїла. За старим стилем 17 грудня церква вшановувала пам'ять священномучениці Варвари Іліопольської. Наші предки в це...

Це може здивувати! Чому болить голова після їжі

середа, 17 грудень 2025, 7:12

Головний біль може бути викликаний різними факторами. Іноді це результат стресу, браку сну, втоми або голоду. Про це пише дієтологиня Світлана Фус, передають Патріоти України. «Приблизно 20% всіх випадків головного болю, в тому числі і мігрені, пов’яза...