Борщ із грушею та чорносливом - незвичайний рецепт старовинної української кухні

Якщо вам хочеться спробувати щось незвичайне, то вам слід звернути увагу на цю страву, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти для бульйону:

  • морква – 1 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • яловичина на кістки;
  • лавровий лист;
  • перець горошком, сіль – до смаку.

Інгредієнти для борщу:

  • буряк – 3 шт;
  • груші – 4 шт;
  • капуста – 0,5 качана;
  • картопля – 3 шт;
  • лимон – 0,5 шт;
  • чорнослив;
  • помідори в с/с – за смаком;
  • сіль перець

Приготування:

  1. Зваріть яловичий бульйон. Дістаньте м'ясо і поріжте дрібно.
  2. У невеликій ємності замочіть чорнослив.
  3. Очистіть грушу від шкірки, залишивши гілочку. Потім опустіть її у бульйон.
  4. Через пару хвилин додайте дрібно нашатковану капусту і варіть на повільному вогні.
  5. На великій тертці натріть буряки, дрібно наріжте цибулю.
  6. Викладіть цибулю і буряки на сковороду з олією, додайте помідори, посоліть, поперчіть і тушкуйте до м'якості.
  7. Картоплю очистіть від шкірки, потім наріжте кубиком і покладіть у борщ.
  8. Додати чорнослив, засмажку з буряка.
  9. Через кілька хвилин дістаньте груші та варіть борщ до готовності.
  10. Наприкінці додайте порізане м'ясо і видавіть сік лимона.

Борщ із грушею та чорносливом готовий! Смачного!

Хіти тижня. Народні прикмети на 7 липня. Чого українці традиційно не робили цього дня, щоб не збідніти

понеділок, 7 липень 2025, 7:05

Християни східногообряду 7 липня за новим стилем вшановують преподобного Фому з Малеї та мучеників Перегріна, Євангела і Лукіана. За старим стилем сьогодні відзначали церковне свято Різдво Іоанна Предтечі та язичницьке Івана Купала. Свято Купала украї...

Це місце у холодильнику "знищує" огірки - а ви теж їх туди кладете?

понеділок, 7 липень 2025, 6:50

У спеку огірки - обов’язковий гість у холодильнику. Але мало хто знає, що більшість із нас зберігає їх неправильно, і саме тому вони стають м’якими, слизькими й швидко псуються, передають Патріоти України. Експертка з HelloFresh Мімі Морлі попереджає: ...