Розсипчасте пісочне тісто з ароматним яблучним кремом. Досі не можна визначитися це торт або пиріг, але те, що виходить дуже смачно - поза всяких сумнівів! Він буквально тане в роті, дуже ніжний, передають Патріоти України. Щоб приготувати яблучний пиріг необхідно:
Тісто
Начинка
Приготування
Яблука очистити від шкірки та насіння, натерти на грубій тертці, додати цукор, корицю і вершкове масло. Не переживайте, якщо яблука темніють, нам це, навпаки, на руку. Яблучне пюре вийде гарного карамельного кольору. Варити на помірному вогні 20-30 хвилин до м'якості.
Для тіста збити яйця з цукром, дрібкою солі та ванільним цукром, додати сметану і м'яке вершкове масло. Борошно змішати з розпушувачем. Частинами додавати борошно, замішуючи м'яке тісто.
Тісто розділити на 2 рівні частини. Кожну розкачати на пергаменті або килимку, підсипаючи борошно при необхідності. Прямокутник повинен вийти розміром приблизно 25 см на 38-39 см. Випікати 10-12 хвилин до рум'яності в заздалегідь прогрітій до 200 градусів духовці.
Готові коржі розрізати навпіл і підрізати краї дуже акуратно зубчастим ножем. Коржі кришаться, тому робіть все ніжно і з любов'ю.
Остиглі коржі змастити злегка теплою або вже повністю охололою яблучною пастою. З обрізків зробити крихту і посипати пиріг зверху. Залишити просочуватися мінімум на 2 години, а краще на ніч. Подавати з молоком або чаєм. Дуже смачно та ароматно.
Народне свято 5 квітня відоме під назвами Федулів день, Федул-вітреник, Федора-вітрениця. 5 квітня за новим стилем (18 квітня за старим) віряни традиційно вшановують пам'ять читця Феодула, преподобного Марка Афінського і святої Феодори Солунської. За с...
Кожному відомо, що з усього овочевого достатку існують ті овочі, що марно заморожувати.передають Патріоти України. Серед них – цибуля, але деякі домогосподарки навіщось продовжують прибирати її в морозилку. Навіщо це робити і яка у цьому практична кори...