Британські вчені назвали симптом раку, що з’являється під час приймання їжі

Пацієнти з діагнозом рак підшлункової залози швидко насичуються під час приймання їжі. Про це повідомляє Daily Express із посиланням на благодійну організацію Pancreatic Cancer UK, зазначають Патріоти України.

Вчені з’ясували, що пацієнт із раком підшлункової залози відчуває складнощі з ковтанням через почуття швидкого насичення при прийнятті їжі. Також ознаками небезпечного захворювання названі озноб, підвищена температура і загальний стан слабкості. Експерти закликали звертати увагу на безпричинну втрату апетиту, проблеми з травленням і часте відчуття нудоти.

Наявність одного або декількох перерахованих симптомів необов’язково може говорити про рак, але в разі їхнього виявлення варто проконсультуватися з лікарем.

Зазначається, що рак підшлункової залози має найнижчий відсоток виживання через складну діагностику. Більшість ознак складно розпізнати, тому пацієнти звертаються до медиків вже при запущених стадіях.

Коли насправді солити воду для пасти - кулінари розкрили секрет

п’ятниця, 26 грудень 2025, 11:11

Багато хто солить воду для пасти ще холодною, але кулінари радять цього не робити. Найкращий момент для додавання солі - коли вода вже закипіла. У цей час сіль швидко розчиняється, не утворює осаду та не пошкоджує каструлю, передають Патріоти України. ...

Ви могли це не знати! Ніколи не загортайте залишки їжі у фольгу - ось чому це небезпечно

п’ятниця, 26 грудень 2025, 10:58

Фольга має чимало застосувань у господарстві. Її використовують для видалення вапняного наліту чи чистки срібних прикрас, у фользі запікають різноманітні страви. Втім, як стверджують фахівці, фольга в кулінарії - не кращий варіант, у тому числі й для з...