Буде блищати як нова! Як очистити мийку з нержавійки за 5 хвилин без хімії


Кожна мийка на кухні рано чи пізно може втратити свій блиск і вимагає серйозного очищення. У магазинах досить багато засобів, які можуть очистити раковину. Однак багато з них коштують дорого, не всі дають очікуваний ефект, передають Патріоти України.

До того ж багато господинь не хочуть використовувати хімію. Виявляється, відмінно впоратися із забрудненням зможуть деякі засоби, які знайдуться практично в кожному будинку. А ще вони коштують копійки.

Чим можна відмити мийку

Відмити мийку можна за допомогою оцету. Саме він допоможе позбутися від темних плям. Необхідно просто протерти мийку оцтом і залишити на 15-20 хвилин. Після цього необхідно все змити теплою водою.

Відмити раковину можна за допомогою соди. М'якою щіткою потрібно потерти раковину, а потім змити водою. Також можна зробити суміш з соди і оцту. Необхідно змішати 100 г соди і 100 мл оцту. Засіб почне шипіти. Через 5-10 хвилин потрібно залити все окропом.

Відмінним засобом є крохмаль. Його потрібно розбавити з водою і залити в мийку з закритим зливом. Це засіб необхідно залишити на пів години, після чого змити і протерти ганчіркою.

Як правильно доглядати за мийкою з нержавійки

Щоб зберегти новий вид мийки, не потрібно накопичувати в ній посуд і залишки їжі. Все це може почати гнити і окислюватися, що залишить на раковині жирні сліди і чорні плями. Залізне кухонне приладдя може провокувати появу іржі. Краще використовувати лише м'які губки або ганчірки, щоб не залишати подряпин на поверхні.

Після кожного миття посуду не забувайте очистити мийку від бруду. Це можна зробити за допомогою звичайного мила або миючого. Для дезінфекції раковини краще не використовуйте засоби на основі хлору, адже він може викликати корозію. Відмінний зовнішній вигляд у мийки також буде, якщо постійно протирати її насухо.

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...

Що підготувала вам доля? Цей тест у картинці визначить ваше майбутнє

четвер, 18 квітень 2024, 17:12

Якщо ви намагалися дізнатися, що на вас чекає у найближче майбутнє, тоді цей тест якраз для вас. Психологічний тест у картинці допоможе знайти відповідь на болючі питання. Можливо, доля приготувала сюрпризи, проте варто знати, чи вони приємні, передают...