Буде дуже смачно! А ви знали, коли і як потрібно солити картоплю, щоб не зіпсувати страву

У кожному будинку час від часу господині варять, смажать або запікають картоплю. Здавалося б, звичайне картопляне пюре варити дуже просто. Але навіть тут можуть виникнути маленькі нюанси, які зіпсують смак картоплі, передають Патріоти України.

Є господині, які не знають, коли правильно солити картоплю, щоб вона правильно приготувалася і була смачною. Тут все залежить від того, який спосіб приготування ви вибрали.

Картопля пюре

Вважається, що не можна солити холодну воду, адже тоді сіль погано розчиниться. Додавати сіль необхідно в момент закипання води або через 5-10 хвилин після цього. Зверніть увагу на те, скільки саме солі ви хочете додати, адже ви вже не зможете виправити страву, якщо пересолите її. Краще спочатку дати менше солі і додати її при вливанні теплого молока.

Картопля в мундирах

Ні для кого не секрет, що таку картоплю найчастіше готують для того, щоб потім додати в салат. В такому випадку можна зовсім не солити воду. Але якщо ви будете відразу їсти картоплю в мундирах, то солити необхідно в момент закипання.

Тушкована картопля

Таку страву найчастіше готують з м'ясом, овочами або навіть грибами. Якщо ви додали соус, то він також додасть смаку вашій страві. Деякі господині не додають сіль під час приготування, адже вона може зробити картопля м'якшою, через що шматочки просто будуть розвалюватися. В такому випадку сіль можна додавати за 5-10 хвилин до закінчення приготування або вже в тарілці.

Смажена картопля

Цю картоплю корисною точно не назвеш, але іноді так хочеться з'їсти саме смаженої картопельки. Якщо ви хочете, щоб шматочки були рум'яними і хрусткими, то краще солити за 5-7 хвилин до готовності. Якщо ви готуєте картоплю фрі, то солити її потрібно прямо в тарілці.

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...

Психологічний тест! Що відбудеться з вами до кінця весни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:08

Психологічний тест у картинці визначить ваше найближче майбутнє. Пропонуємо дізнатися, які зміни трапляться у вашому житті до кінця цієї весни, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і визначить, що ви помітили першим. Ваша підсвідомість да...