Домашній плавлений сир виходить дуже ніжний на смак. Готувати його легко, тож у будь-який момент ви можете його зробити. Потрібно тільки мати гарної якості молоко та кисломолочний сир, передають Патріоти України.
Для приготування сиру потрібні наступні компоненти:
Молоко налийте в каструлю та поставте грітися на вогонь. Доведіть його до кипіння. Тоді в нього покладіть кисломолочний сир. Варіть, постійно помішуючи. Має виділитися сироватка.
Відкиньте на друшляк. Залиште стікати протягом 15-20 хвилин. Мають стекти залишки сироватки. Тепер потрібно цей зварений сир з’єднати з яйцем, маслом, сметаною, сіллю. Збийте все разом.
Приготовану масу викладіть в мультиварку на режим «Молочна каша». Якщо у вас її немає, тоді можна варити масу на повільному вогні у каструлі з товстим дном. Постійно помішуйте, щоб не пригоріло. Потрібно дочекатися розплавлення інгредієнтів в однорідну масу. Додайте соду. На цьому етапі ви побачите, що маса стає пухкою та тягнеться. Прикрутіть вогонь.
Форму застеліть харчовою плівкою. Вилийте сирну масу. Дайте їй охолонути, а потім переставляйте до холодильника. Коли сир застигне, його можна буде нарізати скибками. Смачного!
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...