Буде дуже смачно! Як правильно запекти картоплю - професійні поради шеф-кухарів

Запечена картопля - фаворит меню. Вона доповнює будь-яку трапезу. При запіканні коренеплід зберігає практично всі свої цінні властивості. Тому ароматну та смачну страву можна вважати елементом правильного харчування, передають Патріоти України.

На перший погляд запекти картоплю легко, але не завжди вона вдається із хрумкою скоринкою та смачною серединою. Іноді — сира чи пересушена, бувають невдало чи в недостатній кількості підібрані спеції. Пропонуємо ознайомитись із ключовими моментами приготування.

Попереднє відварювання

Секрет простий. І він дійсно працює. Перед запіканням картоплю потрібно відварити. При подальшому приготуванні вона ідеально пропечеться всередині. Смак готової картоплі буде насиченим та приємним.

Баланс спецій

Неможливо приготувати смачну картоплю без прянощів. Можна використовувати готові варіанти спецій чи підбирати окремі за смаком. В будь-якому випадку потрібно переконатись у правильному виборі. Найкраще для страв з картоплі підходять наступні: карі, майоран, кмин, розмарин, паприка та часник.

Правильне приготування

На деко покладіть пергамент. Викладіть картоплю таким чином, щоб скибки не доторкались одна до одної. Для отримання хрумкої та золотистої скоринки готувати треба при температурі 200 градусів.

Це така смакота! Як приготувати курячі стріпси - закуска для частування гостей

понеділок, 6 травень 2024, 10:12

Можна не ходити у заклади швидкого харчування за різноманітними нагетсами, бо рецепт курячих стріпсів набагато смачніший. Спробуйте приготувати і ви, передають Патріоти України. Для приготування вам потрібно нарізати куряче філе на продовгасті смужки. ...

Власникам "пухнастиків" на замітку: Як відвадити котів та кішок від комп'ютерів та ноутбуків

понеділок, 6 травень 2024, 9:52

Багато хто любить своїх домашніх вихованців, але коти набагато частіше собак цікавляться комп'ютерами та ноутбуками і навіть псують їх. Тварину можна від цього відучити, переключивши їхню увагу на інші, менш дорогі "іграшки", передають Патріоти України...