
За старих часів традиційною зимовою застільною стравою був холодець, причому варили його без желатину, а застигав він без холодильника. Що заважає сучасним господиням, які мають на кухні все необхідне для приготування холодця, зварити його правильно, передають Патріоти України.
Якщо холодець “завмер”, можна зітхнути з полегшенням, адже половина справи вже зроблена. В іншому випадку страва перетворюється на рідку м’ясну юшку.
Складові
Холодець рекомендується варити зі свинини або яловичини та курки (іншої птиці). У такому разі ефект м’ясного желе буде гарантовано. Тому потрібно купити:
Все починається з попередньої обробки м’яса. Його необхідно вимити та замочити у холодній воді (краще це робити на ніч).
Після цього починаємо варити м’ясні інгредієнти. Важливо видаляти піну, і як вона з’явиться і вода закипить, зробити менше вогонь.
Курка використовується як основне джерело м’яса. До того ж, її м’ясо вважається дієтичним.
Перед початком варіння краще розрізати тушку на кілька частин, а кидати її потрібно за кілька годин, перед тим, як почали варити свинину.
Після того як закинули варити курку, холодець готується ще 4-5 годин, а за годину до готовності необхідно додати моркву та цибулю.
При цьому цибулю можна не різати, а кинути повністю (тільки почистивши заздалегідь), так її буде легше прибрати з бульйону. Сіль, часник та спеції найкраще додавати в кінці варіння.
Прикрашають холодець вареною морквою, вареними яйцями та зеленню петрушки, які викладаються на дно миски, а потім викладають м’ясо та заливають бульйон. У холодильник холодець прибирають лише після того, як він охолоне.
Смачного!
Вершкове масло десятиліттями вважалося беззаперечно корисним жиром - недарма з’явився вислів "маслом кашу не зіпсуєш". Його вершковий смак давно став звичним у кашах, пюре та випічці. А як щодо сала? Який продукт безпечніший для серця і судин - сало чи...
Навіть коли ви обрали та купили мед, його ще треба правильно зберігати. Мед, що зберігається в неналежних умовах, не тільки занадто швидко кристалізується, але й може втратити свій смак і просто зіпсуватися. Однак це поширена помилка, яка призводить до...