Буде дуже смачно! Як приготувати холодець, який застигає навіть без желатину


За старих часів традиційною зимовою застільною стравою був холодець, причому варили його без желатину, а застигав він без холодильника. Що заважає сучасним господиням, які мають на кухні все необхідне для приготування холодця, зварити його правильно, передають Патріоти України.

Якщо холодець “завмер”, можна зітхнути з полегшенням, адже половина справи вже зроблена. В іншому випадку страва перетворюється на рідку м’ясну юшку.

Розкажемо, як зварити холодець навіть без желатину.

Складові

Холодець рекомендується варити зі свинини або яловичини та курки (іншої птиці). У такому разі ефект м’ясного желе буде гарантовано. Тому потрібно купити:

  • свинячу рульку;
  • пару ніжок (хтось воліє ще й вуха);
  • парочку антрекотів;
  • цибулину, моркву, петрушку, перець, спеції та часник – за смаком.

Як готувати

Все починається з попередньої обробки м’яса. Його необхідно вимити та замочити у холодній воді (краще це робити на ніч).

Після цього починаємо варити м’ясні інгредієнти. Важливо видаляти піну, і як вона з’явиться і вода закипить, зробити менше вогонь.

Курка використовується як основне джерело м’яса. До того ж, її м’ясо вважається дієтичним.

Перед початком варіння краще розрізати тушку на кілька частин, а кидати її потрібно за кілька годин, перед тим, як почали варити свинину.

Після того як закинули варити курку, холодець готується ще 4-5 годин, а за годину до готовності необхідно додати моркву та цибулю.

При цьому цибулю можна не різати, а кинути повністю (тільки почистивши заздалегідь), так її буде легше прибрати з бульйону. Сіль, часник та спеції найкраще додавати в кінці варіння.

Прикрашають холодець вареною морквою, вареними яйцями та зеленню петрушки, які викладаються на дно миски, а потім викладають м’ясо та заливають бульйон. У холодильник холодець прибирають лише після того, як він охолоне.

Смачного!

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...