
Це найпростіший рецепт по-справжньому смачних та пишних оладок, які готують на кефірі та без використання дріжджів. Ключовим у цьому рецепті є етапи замісу тіста, передають Патріоти України.
Складові:
- кефір (жирність 2,5%) – 500 мл;
- цукор – 1 ст. л.;
- сіль – ч. л.;
- яйце – 1 шт.;
- борошно – 410-430 г;
- сода – 1 ч. л.;
- олія для смаження.
Покрокове приготування
- У глибокій чаші з’єднують теплий та жирний кефір, сіль, цукор та яйце. Кефір злегка підігрівають у мікрохвильовій печі. Усі компоненти потрібно ретельно перемішати.
- Далі додають борошно, але не все відразу. Залишають 1 ст. л. ложку. Борошно обов’язково слід просіяти.
- 1 ст. л. борошна змішують із 1 ч. л. соди без гірки. Суміш додають у тісто і ретельно перемішують лопаткою.
- Більше тісто не перемішують. Дають йому відпочити перед випіканням близько 10-15 хвилин.
- Смажать оладки в достатній кількості олії. Вогонь вибирають нижче за середній. Ложку для набору тіста занурюють у олію, щоб тісто не липло до неї.
- Оладки виходять пишними та повітряними. Навіть після того, як випічка охолоне, вона не втрачає пишність і легкість.
Рутина - це з одного боку стабільність і спокій, а з іншого - небезпека потрапити в пастку одноманітності. Вона дає відчуття контролю над життям, але коли її забагато, ми починаємо жити “на автопілоті”. Саме тоді з’являється відчуття втоми, апатії та в...
Православне свято 1 листопада за новим церковним календарем (14 листопада за старим) - день пам'яті святих Косми і Даміана Асійських, які знали медицину, володіли даром чудотворення і могли вилікувати від найважчої хвороби. За старим стилем - день пам'...