
Це найпростіший рецепт по-справжньому смачних та пишних оладок, які готують на кефірі та без використання дріжджів. Ключовим у цьому рецепті є етапи замісу тіста, передають Патріоти України.
Складові:
- кефір (жирність 2,5%) – 500 мл;
- цукор – 1 ст. л.;
- сіль – ч. л.;
- яйце – 1 шт.;
- борошно – 410-430 г;
- сода – 1 ч. л.;
- олія для смаження.
Покрокове приготування
- У глибокій чаші з’єднують теплий та жирний кефір, сіль, цукор та яйце. Кефір злегка підігрівають у мікрохвильовій печі. Усі компоненти потрібно ретельно перемішати.
- Далі додають борошно, але не все відразу. Залишають 1 ст. л. ложку. Борошно обов’язково слід просіяти.
- 1 ст. л. борошна змішують із 1 ч. л. соди без гірки. Суміш додають у тісто і ретельно перемішують лопаткою.
- Більше тісто не перемішують. Дають йому відпочити перед випіканням близько 10-15 хвилин.
- Смажать оладки в достатній кількості олії. Вогонь вибирають нижче за середній. Ложку для набору тіста занурюють у олію, щоб тісто не липло до неї.
- Оладки виходять пишними та повітряними. Навіть після того, як випічка охолоне, вона не втрачає пишність і легкість.
Багато хто, прагнучи позбутися зайвих кілограмів, ретельно контролює свій раціон та регулярно займається спортом. Однак бувають випадки, коли, незважаючи на всі зусилля, стрілка ваг вперто показує одне й те саме число. Причиною цього можуть бути не лиш...
Не поспішайте їх викидати — ці паростки можуть стати корисними помічниками на вашій грядці, передають Патріоти України. Висаджені в ґрунт на глибину близько 7 см і рясно политі за температури не нижче +10 °C, вони добре приживаються і дають нові рослин...