Це найпростіший рецепт по-справжньому смачних та пишних оладок, які готують на кефірі та без використання дріжджів. Ключовим у цьому рецепті є етапи замісу тіста, передають Патріоти України.
Складові:
- кефір (жирність 2,5%) – 500 мл;
- цукор – 1 ст. л.;
- сіль – ч. л.;
- яйце – 1 шт.;
- борошно – 410-430 г;
- сода – 1 ч. л.;
- олія для смаження.
Покрокове приготування
- У глибокій чаші з’єднують теплий та жирний кефір, сіль, цукор та яйце. Кефір злегка підігрівають у мікрохвильовій печі. Усі компоненти потрібно ретельно перемішати.
- Далі додають борошно, але не все відразу. Залишають 1 ст. л. ложку. Борошно обов’язково слід просіяти.
- 1 ст. л. борошна змішують із 1 ч. л. соди без гірки. Суміш додають у тісто і ретельно перемішують лопаткою.
- Більше тісто не перемішують. Дають йому відпочити перед випіканням близько 10-15 хвилин.
- Смажать оладки в достатній кількості олії. Вогонь вибирають нижче за середній. Ложку для набору тіста занурюють у олію, щоб тісто не липло до неї.
- Оладки виходять пишними та повітряними. Навіть після того, як випічка охолоне, вона не втрачає пишність і легкість.
Бобові (квасоля, сочевиця, арахіс, нут, горох) багаті білками, що допомагають шкірі регенерувати і довше залишатися молодою. Про користь бобових у раціоні розповіла дієтологиня Оксана Скіталінська, передають Патріоти України. За її словами, бобові мают...
Якщо вивертати одяг перед пранням, це збереже довше життя улюбленому вбранню, передають Патріоти України. Чи потрібно вивертати речі навиворіт перед пранням у пральній машинці? Хтось це робить, хтось - не вважає необхідним. Втім, експерти радять не пол...