Буде дуже смачно! Як приготувати мариновані огірки без оцту

Мариновані огірки можна приготувати без оцту, передають Патріоти України.

Подробиці

Μaринaд: (3-літрова банка)
1,5 ст. л. солі
4 ст. л. цукру
1,5 ч. л. лимонної кислоти

Як готувати огірочки:
1. На дно банки, яку ви оберете — або одна 3-літрова, або 3 літрові, укладаємо: гілочку-суцвіття кропу, листок хрону, 2 зубчики часнику, потім 3 горошинки чорного перцю, 2 листочки смородини і маленький лавровий листочок.
2. Закладаємо щільно огірочками, щоб не було зайвого повітря. Перший раз заливаємо огірки окропом і залишаємо постояти на 15 хвилин постояти, зливаємо воду. Вона нам не треба повторно.
3. Удруге заливаємо огірки новим окропом та залишаємо на 20 хвилин на витримку водяну, тепер воду зливаємо в трилітрову каструлю та доводимо до кипіння, після чого додаємо сіль, цукор і лимонну кислоту (саме її, а не оцет). Заливаємо маринадом огірки і закриваємо банки кришками.
4. Після цього потрібно закутати банки ковдрою чи махровим рушником до повного охолодження.

А ви це знали? Навіщо кидати в бульйон кубик льоду

четвер, 16 травень 2024, 17:07

Іноді професійні кулінари роблять дії, які здаються нам, кухарям-аматорам дивними. Один із найяскравіших прикладів – це використання льоду при приготуванні бульйону. Перед закипанням відвару деякі кухарі відправляють у каструлю кубик льоду. Недосвідчен...

От у чому секрет! Чому досвідчені господині при приготуванні дерунів використовують оцет

четвер, 16 травень 2024, 16:12

Деруни є дуже простою та смачною стравою, тому господині досить часто її готують. Класичний рецепт дерунів простий, проте сучасні кулінари його часто доповнюють та вдосконалюють. Часто при приготуванні використовується борошно, яке допомагає надати дер...