Буде дуже смачно! Як приготувати мариновані огірки без оцту

Мариновані огірки можна приготувати без оцту, передають Патріоти України.

Подробиці

Μaринaд: (3-літрова банка)
1,5 ст. л. солі
4 ст. л. цукру
1,5 ч. л. лимонної кислоти

Як готувати огірочки:
1. На дно банки, яку ви оберете — або одна 3-літрова, або 3 літрові, укладаємо: гілочку-суцвіття кропу, листок хрону, 2 зубчики часнику, потім 3 горошинки чорного перцю, 2 листочки смородини і маленький лавровий листочок.
2. Закладаємо щільно огірочками, щоб не було зайвого повітря. Перший раз заливаємо огірки окропом і залишаємо постояти на 15 хвилин постояти, зливаємо воду. Вона нам не треба повторно.
3. Удруге заливаємо огірки новим окропом та залишаємо на 20 хвилин на витримку водяну, тепер воду зливаємо в трилітрову каструлю та доводимо до кипіння, після чого додаємо сіль, цукор і лимонну кислоту (саме її, а не оцет). Заливаємо маринадом огірки і закриваємо банки кришками.
4. Після цього потрібно закутати банки ковдрою чи махровим рушником до повного охолодження.

Думаєте, що харчуєтеся правильно? Ці продукти можуть псувати ваш сон

понеділок, 24 листопад 2025, 12:58

Здоровий сон - запорука нашого благополуччя та відновлення. Проте навіть корисна вечеря може заважати заснути, якщо її вживати в неправильний час. Дізнайтеся, які продукти краще уникати перед сном, передають Патріоти України. Ваш організм вночі сповіль...

ТОП-4 фактори, що уповільнюють ваш метаболізм, навіть якщо ви думаєте, що все робите правильно

понеділок, 24 листопад 2025, 12:40

Метаболізм - це сукупність процесів, що перетворюють їжу на енергію, будують та відновлюють тканини, регулюють температуру та функції органів. Швидкість метаболізму визначає, як ефективно організм використовує енергію. Але деякі звички та фактори можут...