Буде дуже смачно! Як приготувати сало, щоб воно стало королем застілля - прості лайфхаки

Українці завжди були небайдужими до сала. Його вживають сирим, додають у різноманітні страви, а також поєднують навіть з шоколадом. І все ж, коронною стравою багатьох застіль залишається бочок. Його можна запекти, але є ще один нереально смачний метод, передають Патріоти України.

Приготування сального бочка

  • бочок(сало з м'ясними прошарками) – 1 кг
  • вода – 1 л
  • сіль – 2 ст.л
  • оцет – 100 г
  • спеції: перець горошком, лавровий лист, кмин, жменя цибулиння.
  • суміш приправ:копчена паприка(мелена),перець чорний (мелений),часник (гранульований

Спосіб приготування:

1. Бочок помити.

2. В каструлю влити воду, сіль, перець, оцет, лаврове листя, цибулиння,кмин.3. Варити 30 хвилин на повільному вогні.

4. Бочок залишити в каструлі до повного охолодження.

5. Просушити в паперових рушниках, посипати приправами.

6. Сирий часник змінюється в кольорі,тому краще використати сухий. Бочок загорнути в фольгу і залишити в холодильнику на 12-24 годин.

Страва виходить дуже ніжною та пряною.

Також, чудовою закускою до святкового столу буде фаршмак з сала. Ідея відОлени Дяченко. Опубліковано а Facebook.

Інгредієнти:

  • сало
  • часник
  • цибуля
  • спеції

Спосіб приготування:

1. Все перемолоти на м'ясорубці або у блендері2. Перемішати до однорідності.

3. Зберігати у холодильнику.

Також сало можна засолити холодним способом. Ідея відvkusnoo_prostoo. Опубліковано на сторінці в Instagram.

Інгредієнти:

  • сало
  • спеції, лавровий лист

Інгредієнти для розсолу:вода – 5 склянок

  • сіль – 1 склянка

Спосіб приготування:

1. Солону воду прокип'ятити та остудити.

2. Приготувати суху суміш: мелений чорний перець, сухий часник, дрібно поламати лавровий перець.

3. Сало порізати невеликими шматочками, кожен обваляти в суміші і помістити в 3-літрову банку.

4. Залити розсолом, прикрити банку нещільно кришкою.5. На тиждень залишити при кімнатній температурі.

Господиням на замітку! Як запобігти усадці тканини під час прання

неділя, 18 травень 2025, 11:22

Усадка тканини, особливо бавовни, — найпоширеніша помилка під час догляду за одягом. Але гарна новина — цього можна уникнути. Навіть якщо шкода вже заподіяна, є способи її виправити. Видання Real Simple розповіло, як попередити усадку тканини, врятуват...

Розставлено крапки над "і": Чому важливо вживати клітковину та чи дійсно вона допомагає при схудненні

неділя, 18 травень 2025, 10:59

Клітковина є важливою не лише для травлення, але й для здоров'я в цілому. Результати досліджень свідчать, що вона може знижувати рівень холестерину, знижувати кров'яний тиск, захищати від серцевих захворювань та навіть сприяти зниженню ваги, передають ...