Буде дуже смачно! Як приготувати сало, щоб воно стало королем застілля - прості лайфхаки

Українці завжди були небайдужими до сала. Його вживають сирим, додають у різноманітні страви, а також поєднують навіть з шоколадом. І все ж, коронною стравою багатьох застіль залишається бочок. Його можна запекти, але є ще один нереально смачний метод, передають Патріоти України.

Приготування сального бочка

  • бочок(сало з м'ясними прошарками) – 1 кг
  • вода – 1 л
  • сіль – 2 ст.л
  • оцет – 100 г
  • спеції: перець горошком, лавровий лист, кмин, жменя цибулиння.
  • суміш приправ:копчена паприка(мелена),перець чорний (мелений),часник (гранульований

Спосіб приготування:

1. Бочок помити.

2. В каструлю влити воду, сіль, перець, оцет, лаврове листя, цибулиння,кмин.3. Варити 30 хвилин на повільному вогні.

4. Бочок залишити в каструлі до повного охолодження.

5. Просушити в паперових рушниках, посипати приправами.

6. Сирий часник змінюється в кольорі,тому краще використати сухий. Бочок загорнути в фольгу і залишити в холодильнику на 12-24 годин.

Страва виходить дуже ніжною та пряною.

Також, чудовою закускою до святкового столу буде фаршмак з сала. Ідея відОлени Дяченко. Опубліковано а Facebook.

Інгредієнти:

  • сало
  • часник
  • цибуля
  • спеції

Спосіб приготування:

1. Все перемолоти на м'ясорубці або у блендері2. Перемішати до однорідності.

3. Зберігати у холодильнику.

Також сало можна засолити холодним способом. Ідея відvkusnoo_prostoo. Опубліковано на сторінці в Instagram.

Інгредієнти:

  • сало
  • спеції, лавровий лист

Інгредієнти для розсолу:вода – 5 склянок

  • сіль – 1 склянка

Спосіб приготування:

1. Солону воду прокип'ятити та остудити.

2. Приготувати суху суміш: мелений чорний перець, сухий часник, дрібно поламати лавровий перець.

3. Сало порізати невеликими шматочками, кожен обваляти в суміші і помістити в 3-літрову банку.

4. Залити розсолом, прикрити банку нещільно кришкою.5. На тиждень залишити при кімнатній температурі.

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Секрети збалансованого харчування собак: корисні рекомендації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:39

Збалансоване харчування – це запорука здоров'я та довголіття вашого собаки. Воно повинно забезпечувати тварину всіма необхідними нутрієнтами в правильних пропорціях, що забезпечує: . Незбалансоване ж харчування може призвести до: . 1. Вибирайте якісн...