Буде дуже смачно! Як зварити креветки, щоб відчути справжній оригінальний смак морських рачків

Одними з улюблених морепродуктів є креветки (морські рачки), інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Креветки - це безхребетні ракоподібні. Креветки водяться в океанах і в Баренцевому (далекосхідні, які мають довжину 15 см і вище, вага їх — від 15 до 20 г) і Чорному морях (чорноморські — довжиною 5-10 см).М'ясо креветок містить білків близько 25%, сухих речовин до 30%, а також вітаміни А, Д і групи В.

Креветки — як морські продукти, сприяють зниженню холестерину в крові, відновленню проникності судин, підвищують загальний тонус організму, позитивно діють на обмін речовин, покращують і сприяють кровотворенню.

Однак деякі з нас не знають, як їх слід застосовувати правильно, але ж креветки — саме та їжа, яка дуже необхідна тим людям, які хотіли б покуштувати м'яса, але їм не можна з якихось причин.

Слід пам'ятати, що креветки, на відміну від м'яса тварин і птиці, не є окремою стравою. У них своя роль акценту — вони повинні сприяти смаковому ефекту, який викликає апетит і надає сили, так як виступають в ролі додаткового інгредієнта в складі багатьох рослинних, овочевих, зернових і навіть борошняних страв.

У креветок їстівною частиною є м'якуш шийки (хвостова частина). У магазині ми можемо купити не тільки живі, охолоджені, варені креветки, а й сиро-морожені або варено-морожені креветки, а й шийки їх, а також сушені і консервовані.

Якщо ви готуєте страву із заморожених креветок, то їх необхідно попередньо розморозити на повітрі при кімнатній температурі протягом деякого часу. Час відтавання залежить від кількості того блоку, який у вас є. Якщо це 1 кг, то часу буде потрібно хвилин 30. Не рекомендуємо розморожувати повністю креветки, так як голови їх потемніють, і погіршиться зовнішній вигляд. Потім креветки промивають в проточній воді і відварюють.

У креветок після розморожування консистенція м'яса — пружна; колір м'яса — світлий. Якщо у вас сушені креветки, то їх необхідно кілька разів промивати в теплій воді, потім залити гарячою підсоленою водою, довести до кипіння і в тій же воді залишити для набухання.

Як правильно варити креветки

Креветки (не повністю розморожені) опустити в киплячу підсолену воду, додати перець чорний, лавровий лист, перемішувати і варити сиро-морожені — близько 15 хвилин, варено-морожені — близько 3-5 хвилин з моменту вторинного закипання води.

Готові креветки повинні спливти на поверхню. Для приготування з креветок страв з них необхідно видалити панцир. Якщо ви хочете відчути справжній оригінальний смак креветок, то відварюйте в киплячій воді, в яку крім солі не додавайте більше нічого. Креветки при вживанні збризкувати по панциру свіжовичавленим соком лимона.

Хіти тижня. Просто тане у роті, а готується дуже швидко! Найпростіший і смачний рецепт шарлотки з яблуками

п’ятниця, 24 вересень 2021, 22:00

Шарлотка з яблуками - найпростіший і найсмачніший яблучний пиріг, який буквально тане в роті, а готується ця смакота дуже швидко, передають Патріоти України. Неймовірний аромат наповнює всю кухню, і стає так складно дочекатися, коли вже можна бу...

Хіти тижня. Сподобаються всім! Ліниві вареники з сиру, які просто тануть у роті

п’ятниця, 24 вересень 2021, 21:00

Рецепт лінивих вареників з сиром дуже виручить, коли потрібно швидко зробити ситний гарячий сніданок. Між тим багато господинь не знають, як до нього підступитися. Давайте виправимо цю несправедливість, передають Патріоти України. Ми пропонуємо р...