Буде дуже смачно! Секрети приготування справжньої італійської піци

Тісто для піци, як в піцерії, смачний білий соус і грибна начинка. Вам обов'язково сподобається ця піца з грибами, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Інгредієнти (на 2 піци):

Тісто для піци:

  • Вода — 100 мл (кімнатної температури) + 200 мл (дуже холодної).
  • Дріжджі сухі — 3 г.
  • Цукор — 12 г.
  • Сіль — 1 щіпка.
  • Оливкова олія — 45 мл.

Білий соус для піци:

  • Вершки 20% — 200 мл.
  • Вершкове масло — 30 г.
  • Сіль — 1 г.
  • Мускатний горіх — 2 г.
  • Соєвий соус — 1 ч. л.

Начинка:

  • Печериці — 150 г.
  • Білі гриби — 20 г.
  • Сушені гриби — 50 г.
  • Сир — 150 г.
  • Зелень — за смаком.

Приготування:

Підготувати всі інгредієнти. Заготовити спершу крижану воду для тіста.

Зробити опару для тіста для піци.

Просіяти борошно, додати олію, опару і холодну воду.

Замішати тісто. Дати постояти.

Зробити соус для піци, а також обсмажити гриби для начинки.

Тісто розтягнути руками, створюючи бортики по краях.

Зібрати піцу і випікати на максимальній температурі, яка можлива у вас вдома, навіть 300 градусів.

Докладний відео-рецепт:

Приємного апетиту!

Такий "феномен": Вчені пояснили, чому десерт "влазить" завжди, навіть після святкової вечері

субота, 27 грудень 2025, 7:36

Навіть після ситного обіду, коли здається, що більше не влізе ані шматочка, для солоденького зажди знаходиться місце. Це явище має цілком наукове пояснення. Чому так відбувається, пояснила професорка анатомії з Бристольського університету Мішель Спір, ...

Розставлено крапки над "і": Чи можна їсти пророщену картоплю

субота, 27 грудень 2025, 7:13

Ситуація знайома багатьом: берете картоплю для вечері, а вона вже з паростками. Викидати чи можна їсти? Відповідь не така однозначна, як здається, передають Патріоти України. Дієтологи пояснюють: не кожна пророщена картопля є небезпечною, але існують в...