Буде дуже смачно! Що додати у тісто на вареники, щоб вони були шоколадними

Вареники можуть стати ефектним десертом, якщо зробити їх шоколадними. Для начинки чудово підходять кисломолочний сир та заморожені вишні. А характерного коричневого забарвлення додасть один простий інгредієнт., передають Патріоти України.

Ідея приготування шоколадних вареників опублікована на сторінці фудблогерки Вікторії Толокової (vika_tolokova23) в Instagram. В борошно потрібно просіяти звичайне какао.

Інгредієнти для тіста:

  • 250 г борошна
  • 25 г какао
  • 2 ст.л. олії
  • 180 мл гарячого молока (або води)

Інгредієнти для начинки:

  • 200 г кисломолочного сиру
  • жовток
  • цукор за смаком
  • вишні

Спосіб приготування:

1. В просіяне борошно додати просіяне какао.

2. Перемішати.

3. Влити олію і гаряче молоко.

4. Замішати м'яке тісто, накрити і залишити на 30 хвилин.

5. Для начинки сир змішати з жовтком та цукром.

6. Тісто розкотити на присипаній борошном поверхні, вирізати кружечки.

7. На кожен викласти сир і вишню зверху.

8. Сформувати варники.

9. Варити в киплячі воді. Після того, як вироби вспливуть, засікти 2 хвилини і вийняти.

10 Подавати з маслом.

Ви теж п’єте молоко? Дізнайтеся, кому воно шкодить

середа, 5 листопад 2025, 6:15

Молоко - джерело кальцію та білка, але підходить не всім. Через індивідуальні особливості травлення та стан здоров’я деякі категорії людей повинні обмежити або уникати його вживання, передають Патріоти України.

Кому не можна їсти яблука: Лікарі пояснили, коли улюблений фрукт шкодить

середа, 5 листопад 2025, 5:40

Яблука вважають одним із найкорисніших фруктів: вони містять багато клітковини, вітамінів і антиоксидантів. Але навіть такий, здавалося б, безпечний продукт має протипоказання. Лікарі наголошують - у деяких випадках яблука можуть не лише не допомогти, ...