
Хто ж не любить смачний, ароматний, такий ніжний медовик - мало таких знайдеться. Більш того, якщо його приготувати з натурального, якісного меду, й зробити смачний крем, передають Патріоти України.
Фудблогер Анастасія Солопійка поділилася в своєму Instagram простим рецептом смачного медовика, який стане прекрасним доповненням до чаю, кави.
Інгредієнти:
- мед – 100 г
- вершкове масло – 100 г
- цукор – 50 г
- борошно – 450 г
- яйця – 2 шт.
- кориця – 1 ч. л.
- сода – 1 ч. л.
- мускатний горіх – 1/2 ч. л.
- сіль – дрібка
Крем:
- жирна сметана – 350 г
- варене згущене молоко – 350 г
Спосіб приготування:
- На водяну баню поставити миску в якій будемо заварювати тісто, щоб дно торкалося води.
- Додати мед, цукор, спеції, соду, сіль й яйця, постійно помішуючи, заварювати суміш 5-7 хв, поки не розчиниться цукор й кристалики меду (суміш буде пінитися).
- Додати нарізане кубиками масло, перемішати, щоб розтануло. Зняти з вогню.
- Просіяти борошно, замісити тісто й розділити на 6 кульок.
- На пергаментному папері розкачати кульку, вирізати потрібний діаметр формою для випічки або тарілкою.
- Корж проткніть виделкою, відправте разом з обрізками в духовку на 4 хвилини при 200 С.
- Крем: перемішайте згущене молоко зі сметаною.
- Після – коржі щедро змастіть кремом, відправте в холодильнику на годину.
- Верхівку й боки також добре змастіть.
- Із залишків зробіть присипку для торта, але можна прикрасити й чимось іншим на свій смак.
Християни східного обряду 24 лютого за новим стилем відзначає здобуття голови Іоанна Предтечі. В Іванів день на українців чекали перших ознак весни. У лісах вже з'являлися перші підсніжники та проліски. Починали прилітати та будувати гнізда перелітні п...
Ранньою весною потрібно підживлювати вишню, щоб пізніше отримати великий урожай. Чим підживити вишню навесні — читайте в матеріалі ТСН.ua, передають Патріоти України. Найчастіше вишню підживлюють восени, але якщо ви цього не зробили, не варто засмучува...