Розпрощатися із жиром на кухонній витяжці допоможуть перевірені часом хитрощі. А головне - не доведеться бігти до магазину за покупною хімією. Усі продукти для очищення можна знайти в кухонних шафках, передають Патріоти України.
Для очищення витяжок рекомендується використовувати не грубі ганчірки та мочалки. Абразивна частина мочалки може зашкодити покриття приладу.
Одним з ефективних та економічних засобів для прибирання є суміш води та лимонного соку. Вона не впорається зі старими забрудненнями, але допоможе підтримати чистоту витяжки. Доведіть воду до кипіння. Як тільки рідина закипить, зніміть її з вогню та додайте лимонний сік (або лимонну кислоту). Коли рідина охолоне, намочіть губку та протріть поверхню витяжки. Цей засіб додасть блиску та приємного аромату.
Альтернативою попередньому методу є використання білого оцту, який може стати відмінним союзником у боротьбі з сильними або старими забрудненнями. Змішайте кип’ячену воду та оцет у співвідношенні 1:1. Далі вам залишиться лише намочити губку та протерти витяжку. У цих рідинах можна замочувати сітку з витяжки, якщо вона знімається. Тоді видалити жир буде ще простіше.
Харчова сода — відмінний союзник для ефективного та природного розчинення жиру на витяжці. Поставте каструлі з водою та содою на плиту та увімкніть її. Коли рідина закипить, зменшіть вогонь, але не вимикайте плиту. Рідина повинна випаровуватись близько 60 хвилин. Періодично додавайте в каструлі воду із содою. Як тільки жир почне капати зсередини витяжки, настав час вимикати вогонь. Зніміть із плити каструлі та накрийте конфорки паперовими рушниками.
Змочіть губку у воді з содою і протріть витяжку, щоб остаточно видалити жир, що розплавився. Потім протріть витяжку вологою тканиною з водою та невеликою кількістю білого оцту, щоб досягти ідеальної чистоти.
Ліниві хачапурі з лавашу з начинкою з кислого сиру і твердого сиру – страва дуже оригінальна, яку можна як подати на сніданок, так і як закуску до келиха червоного вина. Готуються дуже легко, швидко (всього за 15 хвилин), а виходять надзвичайно смачним...
Головний секрет смачних сирників – мінімум борошна і більше сиру. Так сирники не вбиратимуть багато олії під час смаження, не пригорятимуть, виходять пишними і збережуть виражений смак. Кухар розкрив ще кілька секретів смачних сирників: замість цілого ...