Буде як нова: Як за 10 хвилин відчистити обробну дошку від плям та запаху

Всі кухонні аксесуари, які ми використовуємо під час приготування їжі , необхідно тримати в чистоті. І особливу увагу потрібно приділяти обробній дошці, тому що на ній часто з’являється пліснява, подряпини та інші забруднення, де накопичуються бактерії, передають Патріоти України.

У матеріалі Dnpr підказали кілька простих лайфхаків, які допоможуть за десять хвилин позбавити цей важливий кухонний аксесуар від плям і неприємного запаху.

Як відчистити обробну дошку

Сіль + лимон

Візьміть обробну дошку, рівномірно розсипте сіль, потім всю поверхню протріть половинкою лимона, придавивши його, щоб виділявся сік. На кухонному "гаджеті" у результаті утвориться суміш. Потрібно почекати, щоб сіль повністю розчинилася, потім змити все водою та протерти дошку насухо.

Сода

Якщо хочете позбавитися неприємного запаху, який "в’ївся" в дошку, тоді візьміть харчову соду, додайте води, щоб вийшла "кашка" і натріть поверхню. Залишіть так на 10-15 хвилин, потім змийте водою і протріть дошку рушником.

Вазелін

Ще один засіб, який допоможе позбавити дерев’яну обробну дошку від плям. Просто візьміть вазелін, нанесіть на забруднення і залиште на 12 хвилин, щоб він увібрався. Після цього потрібно стерти залишки та вимити поверхню.

Зовсім неприпустимо! ТОП-5 "виховних" фраз, які ламають дитині психіку

неділя, 29 вересень 2024, 18:05

Психологи назвали неприпустимі фрази, які в жодному випадку не можна говорити дітям, передають Патріоти України. Розповідаємо, які фрази не можна говорити своїм діткам, щоб не спровокувати у них формування комплексів та фобій. Які слова краще використо...

Перевірте вашу гаджет на роботоздатність: Топ лайфхаків для ноутбука, які допоможуть використовувати закладені можливості на повну

неділя, 29 вересень 2024, 13:07

Ноутбуки стали невід'ємною частиною нашого повсякденного життя. Ми використовуємо їх для роботи, навчання, розваг та спілкування. Однак, незважаючи на їхню популярність, багато користувачів не знають, як максимально ефективно використовувати свої прист...