Буде як нова: Найкращі домашні засоби, як позбутися пригорілого осаду і плям на дні каструлі

Сковорідки і каструлі часто стають "жертвами" засохлих плям і відкладень, що пригоріли, які дуже важко видалити. Однак це не зовсім так, адже є кілька натуральних засобів, які розв'яжуть цю проблему дуже швидко, передають Патріоти України.

Видалення осаду та плям із дна каструлі зазвичай потребує використання хімікатів. Та деякі натуральні речовини можуть легко допомогти вам позбавитися забруднень, якщо правильно їх застосовувати, пише santeplus.

Натуральні засоби для очищення дна почорнілої каструлі

  • Оцет

Оцет гарний як видалення накипу на каструлі, так запобігання знебарвлення посуду. Для того, щоб позбутися від бруду, налийте в каструлю півлітра холодної води, а потім пів склянки оцту. Дуже важливо дотримуватися точного порядку. Потім варіть цю суміш пів години на повільному вогні. Потім ретельно промийте сковороду і витріть насухо.

  • Сіль та картопля

Цей несподіваний дует чудово працює, коли потрібно позбавитися плям з дна каструлі. Спочатку потрібно обдати брудну поверхню посуду окропом. Потім добре протріть її і щедро посипте сіллю. Використовуючи половинку сирої картоплі (свіжо нарізаної), круговими рухами утріть забруднення. Потім дайте засобу подіяти на дно каструлі протягом 15 хвилин. Після цього часу змийте все чистою водою.

  • Лимонний сік

Лимонний сік також відмінно підходить для видалення осаду, що пригорів. Розріжте лимон навпіл і використовуйте м'якуш, щоб витерти бруд протягом декількох хвилин. Після добре відіжміть лимон і змочіть соком, що вийшов, губку, щоб протерти всю поверхню посуду. Останній крок – очистьте її сумішшю води та рідини для миття посуду.

Всього дві ночі недосипання змушують нас відчувати себе старшими на роки! Що показали дослідження

середа, 24 квітень 2024, 18:54

Завдяки дослідженням вчені виявили, що всього лише дві ночі недосипання змушують людину почуватися на понад чотири роки старшою, ніж вона є насправді, передають Патріоти України. Відповідно до результатів дослідження, що були опубліковані в журналі Pr...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, як ви реагуєте на виклики долі

середа, 24 квітень 2024, 18:12

Справжня сутність людини розкривається у складних та стресових ситуацій. Іноді ми й самі дивуємося, своїм вчинкам у складні життєві моменти, хтось може проявляти неймовірну сміливість, а хтось може несподівано зрадити, передають Патріоти України. Проп...