Буде яскравішим, ніж після купівлі: ТОП-7 способів відновити колір одягу для різних відтінків

З часом чорний одяг може перетворитися у сірий, білий - пожовтіти, а кольоровий - втратити свою колишню яскравість і поблякнути. Якщо ви відкриваєте свою шафу і розумієте, що більшість речей уже не мають колишньої яскравості, за яку ви їх так цінували - не засмучуйтеся, передають Патріоти України.

Відновити колір одягу можна навіть вдома, користуючись підручними засобами. Главред зібрав низку способів, як зробити це самостійно. При цьому кожна з цих порад стосуватиметься окремого кольору речей.

1. Коричневий або бежевий колір

Для того, щоб повернути колишню яскравість коричневим або бежевим речам, можна замочити їх у міцному відварі з чайною заваркою. При цьому чим темніший одяг, тим міцнішим та інтенсивнішим повинен бути відвар. Одяг залишаємо мокнути на 2-3 години.

2. Золотисто-коричневий колір

Річ потрібно замочити у відварі лушпиння цибулі й залишити мокнути на 1,5 години. При цьому варто враховувати, що інтенсивність забарвлення залежатиме від кількості лушпиння. Чим менше його буде, тим більше колір віддаватиме зеленим.

Після такої процедури потрібно випрати річ, і далі покласти її у розчин води з сіллю на 15 хвилин – таким чином колір закріпиться.

3. Зелений колір

Для відновлення зеленого кольору одягу потрібно придбати в аптеці спеціальні мінерали – галуни. Одяг потрібно замочити з ними у воді на 2 години.

4. Синій колір

Одяг синього кольору потрібно замочити у гарячій воді з содою на 30 хвилин. Для цього готуємо наступний розчин: на 1,5 літри води додаємо 1-2 чайні ложки соди. Після того, як річ полежить у розчині, виймаємо її та полощемо у чистій воді.

5. Жовтий колір

Для цього способу потрібно буде зібрати наперед апельсинові шкірки. Можна використовувати як засушені, так і свіжі. Варимо з таких шкірок відвар, після цього залишаємо у ньому жовту річ на ніч.

6. Чорний колір

Щоб відновити чорний колір одягу, можна покласти річ у теплу солону воду, додавши туди чорнила для письма, і залишити так на 30 хвилин. Перед тим, як замочувати одяг, його варто повністю випрати.

Можна застосувати ще й інший спосіб. Для нього знадобляться щітка і розчин тютюну. Спочатку річ перемо. Потім потрібно приготувати розчин – кладемо 15 г тютюну на 1 літр теплої води. Потім рівномірно протираємо річ щіткою з цим розчином.

7. Різнокольоровий одяг

Відновити колір такого одягу найважче, адже не вдасться застосувати ті способи, які підходять для кожного окремо взятого відтінку. Проте варіанти все ж є.

Можна замочити річ на 40 хвилин у воді, в якій розчинити сіль. Далі одяг перемо у цій же воді, використавши господарське мило. Коли перші кроки будуть виконані, річ потрібно прополоскати у прохолодній воді.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...