Буде ідеальна! Названо інгредієнт, який можна додати в каву замість цукру

Експерти взагалі рекомендують відмовитися від цукру в каві: солодкий компонент робить напій набагато калорійнішим і не дає аромату повністю розкритися, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Зазвичай кавомани додають у напій цукор, бо переконані, що приготувати смачну й ароматну каву без солодкої добавки неможливо. Адже потрібно якось "заглушити" неприємну гіркоту. Однак, професійні баристи і справжні поціновувачі кави пропонують додавати дрібку солі, тоді напій звучатиме зовсім по-іншому.

Навіщо додавати сіль у каву: як правильно це робити

Це може здатися незвичним, однак сіль робить каву невимовно смачною. Так як цей інгредієнт прибирає гіркоту і робить смак напою більш збалансованим і насиченим. Із сіллю кава пахне зовсім по-іншому, з’являється насичений кавовий аромат, який так обожнюють усі любителі кави.

Тому необхідність у додаванні цукру просто відпадає, адже він робить каву солодкою та калорійною.

Аби кава вийшла надзвичайно смачною, треба додавати одну дрібку солі, цього буде цілком достатньо, щоб напій розкрив свій смак. Сіль можна додавати як у турку, так і в чашку, коли напій буде готовий. Однак краще сипати добавку під час приготування кави, тоді вона матиме вишуканий смак і неперевершений аромат.

Не сміття, а скарб: Чим корисна горіхова шкаралупа

субота, 20 грудень 2025, 23:10

Більшість людей після очищення горіхів просто викидають шкаралупу. Займайтеся нею інакше - вона може стати корисною у саду, вдома та навіть для догляду за собою, передають Патріоти України. Перед використанням шкаралупу слід ретельно промити та висушит...

Не снідайте в такий час - це збільшує ризик серцевого нападу

субота, 20 грудень 2025, 19:15

Все більше людей починають день з кави, відкладаючи сніданок. Дослідження з Mass General Brigham (Бостон) показало, що пізні сніданки підвищують ризик смерті та серцевих проблем, передають Патріоти України. Причина – порушення режиму харчування та пізн...