Буде ідеальна! Що потрібно додати в запіканку, щоб вийшла такою, як у дитячому садку

Таку запіканку ми їли у дитячих садках та школах, і для багатьох вона асоціюється зі смаком дитинства, передають Патріоти України.

Як приготувати вдома такий самий ласий шматочок запіканки?

Подробиці

У приготуванні запіканки головне використовувати якісні продукти.

А щоб приготувати запіканку, як у дитячому садку, потрібно лише дотримуватись рецепту.

Складові:

  • Сир – 500 грамів.
  • Манка – 100 г.
  • Масло вершкове – 50 грамів.
  • Цукор – 100 г.
  • Молоко – 50 г.
  • Яйця – 2 шт.
  • Ванілін – щіпка.

Приготування

Викладаємо заздалегідь усі інгредієнти із холодильника.

Кисломолочний сир, молоко, олія та яйця повинні бути кімнатної температури.

Сир для запіканки потрібно брати високій жирності.

Перетираємо через сито сир, щоб запіканка вийшла повітряною.

В окремій тарілці збиваємо міксером яйця з цукром, вливаємо молоко та перемішуємо.

Додаємо в яєчно-молочну суміш шматочок вершкового масла та ванілін.

Важливо: масло не потрібно розтоплювати, інакше зміниться консистенція тіста.

Додаємо потроху кисломолочний сир, манку і після кожної ложки крупи збиваємо масу міксером.

Викладаємо у тарілку сир і перемішуємо ще раз міксером.

Залишаємо тісто на півгодини, щоб манка набрякла.

Розігріваємо духовку до 180 градусів, викладаємо тісто у форму для запікання та готуємо запіканку близько 30 хвилин.

Коли скоринка стане рум’яною, духовку можна вимикати.

Невеликий секрет: не виймайте запіканку з духовки одразу, інакше вона одразу опуститься.

Наріжте запіканку шматочками, змастіть маслом і подавайте до столу.

Запіканку можна подавати з варенням, сметаною або молочним соусом, як подають її в дитячих садках.

Приготувати молочний соус можна так: змішайте молоко, цукор, борошно та ваніль.

Підігрійте до згущення, додайте шматочок вершкового масла, перемішайте та охолодіть.

Запіканка із соусом, як у дитячому садку, готова. Смачного!

Є нюанси! Як правильно квасити капусту, щоб вона довго зберігалась

понеділок, 15 грудень 2025, 7:45

Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...

Народні прикмети на 15 грудня. Що треба зробити на Стефанів день, а чого варто уникати, аби не втратити здоров'я

понеділок, 15 грудень 2025, 7:09

Православне свято 15 грудня за новим календарем (28 грудня за старим) - день пам'яті святителя Стефана, сповідника і архієпископа Сурозького, і Собор кримських святих. У народі - Стефанів день. За юліанським календарем - день пам'яті святого Авакума, о...