Буде ідеальна золотава скоринка! Ось чим краще змастити пиріжки

Випічка з гладкою апетитною рум'яною скоринкою завжди привертає погляд та викликає бажання її з'їсти. Рука сама тягнеться за ароматним пиріжком. Правда, не у кожної господині з першого разу вдається домогтися такого ефекту, передають Патріоти України.

УНІАН розбирався, чим змастити пиріжки, щоб вони блищали.

Чим краще змастити пиріжки - білок або жовток

Більшість господинь погодяться, що краще змастити пиріжки перед випічкою яйцем. Хтось просто збиває ціле яйце і наносить на тісто. В цьому випадку ми отримаємо глянсову поверхню, але ось випічка не буде настільки рум'яною.

Існує секретний лайфхак з яйцем, знаючи який, можна самому визначити, чим змастити пиріжки - білком або жовтком.

Якщо відокремити жовток від білка, збити і нанести на тісто, то пиріжки виходити рум'яними. Водночас поверхня пиріжка не буде глянсовою.

Якщо ж збити тільки білок і нанести отриману піну на пиріжки перед духовкою, то в результаті вийде ідеальний блиск і хрускіт. В цьому випадку варто бути акуратним з кількістю білка, щоб не отримати "автомобільний лак" - щільну кірку, яку складно буде вкусити.

До речі, якщо у збите яйце додати трохи топленого вершкового масла, то тісто буде не тільки красивим, але і м'яким, і ароматним.

Чим змастити пиріжки, якщо немає яйця - ви про це не здогадувалися

Необов'язково використовувати яйце, щоб змастити пиріжки перед випічкою. Є кілька продуктів, які допоможуть вирішити цю проблему і також зроблять гарну скоринку:

  • рослинне або вершкове масло пом'якшує тісто і надає йому неймовірний аромат. До нього можна додати спеції на вибір для пікантності;
  • міцний чай робить пиріжки рум'яними і красивими, адже це відмінний барвник. До речі, блиск випічки в цьому випадку залежить від кількості цукру в чаї;
  • сметана можна використовувати як самостійно, так і змішавши з цукром, вершковим маслом або борошном. Пропорції можуть бути різними, все залежить від того, наскільки щільною повинна вийти глазур;
  • молоко дасть рум'яну скоринку, але його потрібно використовувати теплим і наносити за кілька хвилин до готовності.

Кожен з цих варіантів по-своєму хороший, тому кращий варто обирати, спираючись на свій смак.

Чим змастити випічку після випікання - ідеальна скоринка

У разі, якщо з якихось причин випічка має не той зовнішній вигляд, як хотілося б, то це не біда. Є парочка лайфхаків, які допоможуть виправити ситуацію.

Так, пиріжки можна змастити теплим молоком. Воно пом'якшить занадто щільну і грубу кірку, а також додасть блиск. Також впоратися з цією бідою допоможе вершкове масло. Воно зробить пиріжки смачнішими та ароматнішими.

У разі, якщо необхідно додати блиск випічці після приготування, то можна зробити глазур на швидку руку. Наприклад, розтопити у воді цукор або мед і змастити отриманою сумішшю готовий хлібобулочний виріб. В результаті вийде красива блискуча скоринка, яка нікого не залишить байдужим.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...