Після кожного використання сковорідки на її поверхні всередині залишається жир чи олія. Але позбутися від таких залишків не так важко, як очистити сковороду від нагару зовні, передають Патріоти України.
Щоб не запустити цей процес і не дозволити, щоб утворився товстий шар нагару, варто очищати зовнішню поверхню щоразу після використання сковороди.
Главред зібрав 5 простих способів, як відмити сковороду від нагару із зовнішнього боку без особливих зусиль і не витрачаючи на це багато часу.
Потрібно покласти сковорідку зовнішньою стороною вверх, зверху насипати по чайній ложці солі, соди і додати стільки ж саме гелю для миття посуду. Усе перемішати і рівномірно розподілити по поверхні.
Далі покласти наверх паперові серветки в один шар, щоб вони покрили всю поверхню. Налити зверху невелику кількість оцту і дати постояти 5-7 хвилин. Після цього прибираємо серветки і миємо посуд теплою водою.
Закип’ятіть воду, налийте її у велику ємність, додайте лимонну кислоту з розрахунку 20 г на кожен літр води. Далі у цей розчин потрібно покласти сковорідку і залишити до того часу, поки охолоне вода. Після цього очистити поверхню за допомогою губки або жорсткої щітки.
Щоб не пошкодити поверхню, потрібно підходити до цього питання дуже обережно. Краще не використовувати різні лайфхаки, у яких вам радять застосувати соду, сіль або кислоту. Для очищення такої сковорідки краще не ризикувати і використати побутову хімію, яка має концентрований склад.
Для такого матеріалу підійде кип’ятіння з содою та миючим засобом. Потрібно опустити сковорідку у гарячу воду, додати соду і миючий засіб. Далі кип’ятити її у воді упродовж пів години.
Такий матеріал не можна чистити кислотами і лугами, він чутливий до таких речовин. Сильну побутову хімію теж краще не використовувати, адже вона може пошкодити поверхню.
У такому разі краще чистити сковорідку із застосуванням соди, також можна використати для цього жорстку щітку.
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...