Буде ідеально чистим! Як випрати кухонний рушник у мікрохвильовій печі за 3 хвилини

Кухонний рушник забруднюється найбільше, адже постійно використовується у роботі. Ним витирають стіл або посуд, його використовують, щоб підняти гарячу кришку тощо. Як очистити кухонний рушник в мікрохвильовій печі - читайте в матеріалі ТСН.ua, передають Патріоти України.

Не завжди є можливість використати пральну машину для миття кухонного рушника, а порошок справляється далеко не в кожній ситуації. Однак існує один простий лайфгак, який допоможе повернути цьому важливому предмету його чистоту. Для цього можна використати мікрохвильову піч.

Як відіпрати кухонний рушник за 3 хвилини в мікрохвильовці

Те, що за допомогою мікрохвильової печі можна розігрівати їжу і очищати посуд, знають практично всі. Але цей девайс має ще одну корисну функцію. Що потрібно робити, якщо ви не можете справитися з застарілими плямами на кухонному рушнику? Все досить просто:

  1. Попередньо замочіть рушник або натріть всі плями мийним засобом.
  2. Упакуйте його в пакет для заморожування (підійде і звичайний целофан, якщо іншого немає під рукою). Залишіть відкритим пакет, щоб його не розірвало.
  3. Виберіть середню потужність і режим на 1,5 хвилини.
  4. Покладіть у мікрохвильову піч кухонний рушник в пакеті. Дочекайтеся закінчення роботи мікрохвильовки.
  5. Витягніть за допомогою щипців, щоб не обпектися.
  6. Відразу ж після цього прополощіть у проточній воді та висушіть.

Дуже важливими в разі використання мікрохвильової печі для миття кухонного рушника є запобіжні заходи. Наприклад, потрібно уважно вивчити, з якого матеріалу виготовлено рушник. Якщо в його складі понад 70% синтетики, бажано не використовувати мікрохвильову піч, тому що вона може вийти з ладу.

Як відбілити надскладні плями на кухонному рушнику за допомогою мікрохвильової печі

Якщо на кухонному рушнику за час його використання з'явилося дуже багато плям, які важко вивести звичайним способом, можете спробувати такий:

  1. Налийте у доволі глибоку ємність (яку можна поставити у мікрохвильову піч) гарячу воду, додайте засіб для відбілювання (100 г засобу на 1 л води).
  2. Покладіть рушник так, щоб вода не повністю його покривала. Накрийте кришкою, яку можна використовувати у мікрохвильовій печі.
  3. Виставте середню потужність та час 10-15 хвилин. Поставте всередину ємність з рушником і увімкніть.

Під впливом мікрохвиль текстиль прокип'ятиться, а тому навіть найскладніші плями відійдуть, а запах освіжиться. Після процедури не забудьте кілька разів прополоскати рушник.

Психологічний тест у картинці: Домашній улюбленець визначить вашу суперсилу

понеділок, 20 травень 2024, 17:12

Кожна тварина володіє дивовижними навичками, які часом непідвладні людському розумінню. Як тварини вчаться у нас, так і ми можемо переймати їхні звички або навіть суперсилу. Психологічний тест за картинкою визначить вашу унікальну здатність. Подивіться...

Психологічний тест за картинкою: Оберіть колір та розшифруйте свій внутрішній стан

понеділок, 20 травень 2024, 16:12

Психологічні тести за картинкою допомагають дізнаватися нові факти про себе та своїх близьких. В цей раз пропонуємо обрати один колір з різнобарвної палітри та в результаті визначити свій внутрішній ста. Перед вами постає легке завдання: придивіться до...